verslavingsgevoelig

wanneer ben je dat?

Niet iedereen is even verslavingsgevoelig. Hoe makkelijk jij ergens aan verslaafd raakt, heeft te maken met verschillende factoren. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit welke factoren een rol spelen bij verslavingsgevoeligheid en waarom je extra verslavingsgevoelig bent wanneer je ADHD hebt. Ben je verslaafd? Dan kunnen wij je helpen herstellen met onze persoonlijke behandeling, die je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat bepaalt hoe verslavingsgevoelig je bent?

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe verslavingsgevoelig je bent en hoe makkelijk je ergens verslaafd aan kunt raken.

  • Hoe verslavend het middel of de activiteit is
  • Hoe gevoelig je hersenen zijn voor beloning, onder andere door dopamine
  • Hoe goed je je impulsen kunt beheersen; zo is bekend dat mensen meer verslavingsgevoelig zijn als ze ADHD hebben
  • Hoe goed je om kunt gaan met onaangename gevoelens
  • Hoe mensen in je naaste omgeving omgaan met verslavende middelen of activiteiten

Is de mate waarin je verslavingsgevoelig bent erfelijk?

Hoe verslavingsgevoelig je bent, is ook erfelijk bepaald. Onderzoekers schatten in dat ongeveer de helft van je verslavingsgevoeligheid bepaald wordt door genen die een rol spelen in de dopaminehuishouding en je gevoeligheid voor de verslavende stof. Of je verslaafd raakt, hangt echter af van veel meer factoren dan alleen je erfelijke aanleg.


Ben je verslavingsgevoelig? Test het bij Trubendorffer

Hoe verslavingsgevoelig je bent, test je bij Trubendorffer. Je beantwoordt een aantal vragen en komt er achter of jij aanleg hebt om verslaafd te raken. Dat hoeft overigens niet te betekenen dat je ook daadwerkelijk verslaafd bent of zult worden. De test is anoniem en je antwoorden worden niet opgeslagen.


Trubendorffer helpt terugval voorkomen

Ben jij verslavingsgevoelig of heb je last van een verslaving? Neem dan contact op met Trubendorffer voor een eerste gesprek. Wij hebben al veel mensen helpen herstellen van hun verslaving met ons behandelprogramma, dat je volgt op één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je kunt ons bereiken op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8