Verslavingszorg Nederland

hoe is dat geregeld?

Je kunt aan allerlei dingen verslaafd raken. Denk bijvoorbeeld aan verslavende stoffen als alcohol en drugs, maar ook aan activiteiten als gamen en seks. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar om van je verslaving af te komen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe de verslavingszorg in Nederland geregeld is.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Hoe werkt de verslavingszorg in Nederland?

Verslavingszorg valt onder de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Bij de behandeling is aandacht voor zowel de lichamelijke, psychische als sociale aspecten van je verslaving. Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg die met een bewezen effectief ambulant behandelprogramma werkt.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.

Soorten behandelingen

Je kunt op verschillende manieren behandeld worden voor een verslaving. Opname in een kliniek is niet altijd nodig. Bij Trubendorffer werken we met een ambulant programma waarmee we jou kunnen helpen herstellen van je verslaving terwijl je thuis blijft wonen. Andere behandelopties zijn:

  • Detoxbehandeling: Wanneer je verslaafd bent aan bijvoorbeeld drugs of medicijnen, is het soms nodig om eerst lichamelijk af te kicken. Daarna ga je aan het werk om van je psychische verslaving af te komen.
  • Klinische behandeling: Sommige klinieken werken met een programma waarbij je gedurende langere tijd opgenomen wordt.
  • Poliklinische behandeling: Hierbij ga je meerdere keren per week naar een kliniek voor dagbehandeling.
  • Ook e-health wordt steeds vaker ingezet in de verslavingszorg.

We snappen dat het als een opgave voelt om de juiste behandeling te kiezen. Wij nodigen je dan ook uit om contact met onze medewerkers op te nemen. Zij hebben al duizenden mensen geholpen bij het zetten van de eerste stap naar herstel. Zij kunnen je meer vertellen over onze ambulante behandelmethode, maar je ook doorverwijzen naar de juiste organisatie wanneer een andere behandelmethode geschikter blijkt voor jou.


Vergoeding

Verslavingszorg in Nederland maakt deel uit van het basispakket. Je behandeling wordt dus volledig vergoed vanuit de verplichte zorgverzekering die iedere Nederlander heeft. Je betaalt wel je eigen risico, als je dit nog niet hebt uitgegeven aan andere zorgkosten. In 2024 is het eigen risico 385 euro.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg in Nederland. Wij werken met een bewezen effectief behandelprogramma, waarmee we al veel mensen van hun verslaving hebben helpen herstellen. Kenmerkend voor onze behandelingen is dat je ze op één van onze behandellocaties volgt terwijl je thuis blijft wonen. Dat is immers waar je je verslavingsvrije leven oppakt. Heb je vragen over onze behandelmethode of over wat de beste aanpak voor jou is? Bel ons dan op 0800- 999 999 8 voor een eerste gesprek.

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.