Verslavingszorg Nederland

hoe is dat geregeld?

Je kunt aan allerlei dingen verslaafd raken. Denk bijvoorbeeld aan verslavende stoffen als alcohol en drugs, maar ook aan activiteiten als gamen en seks. Gelukkig zijn er effectieve behandelingen beschikbaar om van je verslaving af te komen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe de verslavingszorg in Nederland geregeld is.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Hoe werkt de verslavingszorg in Nederland?

Verslavingszorg valt onder de GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Bij de behandeling is aandacht voor zowel de lichamelijke, psychische als sociale aspecten van je verslaving. Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg die met een bewezen effectief ambulant behandelprogramma werkt.


Soorten behandelingen

Je kunt op verschillende manieren behandeld worden voor een verslaving. Opname in een kliniek is meestal niet nodig. Bij Trubendorffer werken we met een ambulant programma waarmee we jou kunnen helpen herstellen van je verslaving terwijl je thuis blijft wonen. Andere behandelopties zijn:

  • Detoxbehandeling: Wanneer je verslaafd bent aan bijvoorbeeld drugs of medicijnen, is het soms nodig om eerst lichamelijk af te kicken. Daarna ga je aan het werk om van je psychische verslaving af te komen. Een specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting en onder 24 uurs toezicht is Fundamentum.
  • Klinische behandeling: Sommige klinieken werken met een programma waarbij je gedurende langere tijd opgenomen wordt.
  • Poliklinische behandeling: Hierbij ga je meerdere keren per week naar een kliniek voor dagbehandeling.
  • Ook e-health wordt steeds vaker ingezet in de verslavingszorg.

Vergoeding

Verslavingszorg in Nederland maakt deel uit van het basispakket. Je behandeling wordt dus volledig vergoed vanuit de verplichte zorgverzekering die iedere Nederlander heeft. Je betaalt wel je eigen risico, als je dit nog niet hebt uitgegeven aan andere zorgkosten. In 2021 is het eigen risico 385 euro.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving

Trubendorffer is een erkende GGZ-instelling voor verslavingszorg in Nederland. Wij werken met een bewezen effectief behandelprogramma, waarmee we al veel mensen van hun verslaving hebben helpen herstellen. Kenmerkend voor onze behandelingen is dat je ze op één van onze behandellocaties volgt terwijl je thuis blijft wonen. Dat is immers waar je je verslavingsvrije leven oppakt. Bel ons op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Praat nu met een deskundige