Cocaïne

Wat is coke?

Home /  Kennis / Cocaïne

Cocaïne (afgekort coke) is een stimulerende drug die je snuift. Maar wat is cocaïne precies en wat zijn de effecten en risico’s van coke? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ben je verslaafd geraakt? Dan helpen wij je herstellen van je cokeverslaving. Je volgt ons ambulante behandelprogramma in één van onze behandellocaties terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Opname in een afkickkliniek is meestal niet nodig.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is cocaïne?

Cocaïne is een pepdrug. Andere namen zijn coke, wit en sneeuw. Het wordt gemaakt van de cocaplant, die in Zuid-Amerika groeit. De bladeren van de cocaplant worden verwerkt tot een wit poeder: cocaïne. Coke wordt gesnoven. Om het te kunnen roken, moet het eerst verwerkt worden tot basecoke oftewel crack.


Cocaïne: de effecten

Na het snuiven van cocaïne zijn de effecten al na enkele minuten merkbaar. Je voelt je alert, zelfverzekerd en vrolijk. Honger en vermoeidheid verdwijnen. Je gaat sneller denken en meer praten. Je hartslag en ademhaling versnellen en je lichaamstemperatuur stijgt. Je bloedvaten vernauwen, waardoor je bloeddruk stijgt. Ook moet je vaker plassen omdat cocaïne de blaas prikkelt. Deze effecten houden ongeveer een half uur aan.


Cocaïne: de risico’s

Het gebruik van cocaïne is niet zonder risico. Door het aangename effect is coke geestelijk verslavend. Bij regelmatig gebruik kun je er ook lichamelijk afhankelijk van worden. Bovendien loop je het risico op de volgende vervelende effecten:

  • Hartproblemen
  • Beschadiging van je neusslijmvlies
  • Gewichtsverlies
  • Seksuele problemen
  • Vermoeidheid
  • Psychische problemen als depressie, angst, paranoia en agressie

Herstellen van je cocaïneverslaving bij Trubendorffer

Gebruik je regelmatig cocaïne en vind je het moeilijk om te stoppen? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Onze ervaren professionals hebben al veel mensen helpen herstellen van hun cocaïneverslaving met ons ambulante behandelprogramma. Opname in een kliniek is meestal niet nodig om te stoppen met je cokegebruik.
☎ Praat nu met een deskundige