Coke en seks

gevolgen op korte en lange termijn

Welke invloed heeft cocaïne (coke) op je seksleven? En waarom is de combinatie van coke en seks wel verleidelijk, maar toch niet zo’n goed idee? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ben je verslaafd geraakt aan drugs en/of seks? Dan kun je bij ons terecht voor ambulante hulp, waarbij je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Kortdurend gebruik van coke en seks

Wanneer je als man eenmalig een lage dosis cocaïne gebruikt, is de kans groot dat je meer zin krijgt in seks en je makkelijker een erectie kunt behouden, terwijl je orgasme wordt uitgesteld. Een hoge dosis maakt het juist moeilijker om een erectie te krijgen en te houden. Veel vrouwen ervaren een intenser orgasme wanneer ze een keer een lage dosis coke gebruiken. Als vrouw kan je libido toenemen of afnemen door het gebruik van een lage dosis coke. Bij een hoge dosis coke kan het vrouwelijke libido sterker worden of juist afnemen; het orgasme wordt meestal minder intens.


Coke en seks op lange termijn

Regelmatig cocaïnegebruik put de voorraden van de ‘genotshormonen’ dopamine en noradrenaline uit. Zowel mannen als vrouwen krijgen daardoor minder zin in seks en komen moeilijker klaar. Mannen kunnen volledig impotent worden.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Verslaving

Coke kan een seksuele beleving intenser maken, waardoor seks zonder coke minder aantrekkelijk wordt. Dit vergroot het risico op herhaaldelijk gebruik en daarmee neemt ook het risico op een cocaïneverslaving toe. De combinatie van coke en seks is ook extra riskant bij mensen die kampen met een seksverslaving.


Trubendorffer helpt bij drugs- en seksverslaving

Ben je verslaafd aan coke en seks of aan één van beide? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek met één van de ervaren professionals van Trubendorffer. Wanneer je je aanmeldt voor onze behandeling, volg je een intensief programma op één van onze behandellocaties terwijl je thuis blijft wonen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8