Coke en seks

gevolgen op korte en lange termijn

Welke invloed heeft cocaïne (coke) op je seksleven? En waarom is de combinatie van coke en seks wel verleidelijk, maar toch niet zo’n goed idee? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Ben je verslaafd geraakt aan drugs en/of seks? Dan kun je bij ons terecht voor ambulante hulp, waarbij je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Kortdurend gebruik van coke en seks

Wanneer je als man eenmalig een lage dosis cocaïne gebruikt, is de kans groot dat je meer zin krijgt in seks en je makkelijker een erectie kunt behouden, terwijl je orgasme wordt uitgesteld. Een hoge dosis maakt het juist moeilijker om een erectie te krijgen en te houden. Veel vrouwen ervaren een intenser orgasme wanneer ze een keer een lage dosis coke gebruiken. Als vrouw kan je libido toenemen of afnemen door het gebruik van een lage dosis coke. Bij een hoge dosis coke kan het vrouwelijke libido sterker worden of juist afnemen; het orgasme wordt meestal minder intens.


Coke en seks op lange termijn

Regelmatig cocaïnegebruik put de voorraden van de ‘genotshormonen’ dopamine en noradrenaline uit. Zowel mannen als vrouwen krijgen daardoor minder zin in seks en komen moeilijker klaar. Mannen kunnen volledig impotent worden.


Verslaving

Coke kan een seksuele beleving intenser maken, waardoor seks zonder coke minder aantrekkelijk wordt. Dit vergroot het risico op herhaaldelijk gebruik en daarmee neemt ook het risico op een cocaïneverslaving toe. De combinatie van coke en seks is ook extra riskant bij mensen die kampen met een seksverslaving.


Trubendorffer helpt bij drugs- en seksverslaving

Ben je verslaafd aan coke en seks of aan één van beide? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek met één van de ervaren professionals van Trubendorffer. Wanneer je je aanmeldt voor onze behandeling, volg je een intensief programma op één van onze behandellocaties terwijl je thuis blijft wonen.
☎ Praat nu met een deskundige