Coke dip voorkomen

hoe kan je dat het beste doen?

Na het gebruik van cocaïne vragen nogal wat gebruikers zich af: “Hoe overleef ik de dinsdag dip?” Een aantal vervelende effecten van coke ontstaan pas een paar dagen na gebruik en worden daarom ook wel de dinsdag dip van coke genoemd. Hoe kun je die vervelende coke dip voorkomen? Eigenlijk alleen door geen cocaïne te gebruiken. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft tips om je coke dip te verminderen. Ben je verslaafd geraakt? Dan kun je bij ons terecht voor ambulante hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is de dinsdag dip van coke?

Tijdens het gebruik van cocaïne (coke) worden bepaalde stoffen in de hersenen langzamer afgebroken, zoals dopamine, noradrenaline en serotonine. Deze stoffen moeten echter wel weer aangevuld worden en dat duurt gemiddeld 24–48 uur. Daarom voelen veel gebruikers zich na het weekend extra moe en somber.


Hoe kun je een coke dip voorkomen?

De enige manier om een coke dip te voorkomen is door geen cocaïne te gebruiken. Vraag je je af: “Hoe overleef ik de dinsdag dip?” Doe rustig aan. Zorg voor een gezonde voeding en drink voldoende (geen alcohol!) wanneer je cocaïne gebruikt. Gebruik niet te vaak coke, want bij frequent gebruik wordt de dip alleen maar erger. En gebruik helemaal geen cocaïne om de coke dip te verminderen. Wanneer de coke is uitgewerkt, ontstaat een nog diepere dip. Bovendien verhoogt regelmatig cokegebruik je risico op een cocaïneverslaving.


Trubendorffer helpt je herstellen van je verslaving

Ben jij regelmatig bezig met manieren om de coke dip te voorkomen of te verminderen? Dan zou het kunnen dat je verslaafd bent aan cocaïne. Het is lastig om hier in je eentje van te herstellen. Neem daarom contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je volgt onze ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen en een aantal keer per weer naar één van onze locaties komt. Bel 0800-999 9998 voor meer informatie en een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.
☎ Praat nu met een deskundige