Coke dip voorkomen

hoe kan je dat het beste doen?

Na het gebruik van cocaïne vragen nogal wat gebruikers zich af: “Hoe overleef ik de dinsdag dip?” Een aantal vervelende effecten van coke ontstaan pas een paar dagen na gebruik en worden daarom ook wel de dinsdag dip van coke genoemd. Hoe kun je die vervelende coke dip voorkomen? Eigenlijk alleen door geen cocaïne te gebruiken. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft tips om je coke dip te verminderen. Ben je verslaafd geraakt? Dan kun je bij ons terecht voor ambulante hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is de dinsdag dip van coke?

Tijdens het gebruik van cocaïne (coke) worden bepaalde stoffen in de hersenen langzamer afgebroken, zoals dopamine, noradrenaline en serotonine. Deze stoffen moeten echter wel weer aangevuld worden en dat duurt gemiddeld 24–48 uur. Daarom voelen veel gebruikers zich na het weekend extra moe en somber.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Hoe kun je een coke dip voorkomen?

De enige manier om een coke dip te voorkomen is door geen cocaïne te gebruiken. Vraag je je af: “Hoe overleef ik de dinsdag dip?” Doe rustig aan. Zorg voor een gezonde voeding en drink voldoende (geen alcohol!) wanneer je cocaïne gebruikt. Gebruik niet te vaak coke, want bij frequent gebruik wordt de dip alleen maar erger. En gebruik helemaal geen cocaïne om de coke dip te verminderen. Wanneer de coke is uitgewerkt, ontstaat een nog diepere dip. Bovendien verhoogt regelmatig cokegebruik je risico op een cocaïneverslaving.


Trubendorffer helpt je herstellen van je verslaving

Ben jij regelmatig bezig met manieren om de coke dip te voorkomen of te verminderen? Dan zou het kunnen dat je verslaafd bent aan cocaïne. Het is lastig om hier in je eentje van te herstellen. Neem daarom contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je volgt onze ambulante behandeling terwijl je gewoon thuis blijft wonen en een aantal keer per weer naar één van onze locaties komt. Bel 0800-999 9998 voor meer informatie en een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.

☎ Bel 0800 - 999 999 8