Uitwerking coke versnellen

hoe doe je dat?

Het is een bekend fenomeen: de coke-kater of het probleem dat je niet kunt slapen na coke. Kun je dan de uitwerking van coke versnellen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom dat maar beperkt mogelijk is. Heb je coke gebuikt en vermoed je dat je verslaafd bent geraakt aan coke? Dan kunje bij ons een behandeling volgen, terwijl je gewoon in je eigen omgeving blijft wonen en werken.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Hoe werkt de uitwerking van coke?

Cocaïne, oftewel coke, valt onder de harddrugs. Het is een pepmiddel, waar je actief en vrolijk van wordt. De volgende dag na coke valt echter vaak tegen; veel mensen ontwikkelen een zogeheten coke-kater. Het is moeilijk om snel nuchter te worden na coke gebruikt te hebben. Je kunt vaak slecht slapen na coke en de uitwerking van coke kan soms lang duren. Er zijn echter wel wat dingen die je kunt doen om de uitwerking van coke te versnellen.


Risico’s van cokegebruik

Behalve de aangename oppeppende effecten van coke kun je ook nadelige effecten ervaren. Je kunt agressief en paranoïde worden tijdens het gebruik. De dag na coke gebruikt te hebben kun je last krijgen van een kater, met symptomen als vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn en emotionele klachten als somberheid of een leeg gevoel.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Hoe kun je de uitwerking van coke versnellen?

Je lichaam heeft tijd en rust nodig om te herstellen van cocaïnegebruik. Het kan helpen om veel vocht te drinken. Vul zouten en suikers aan via je voeding. Vitamine C kan helpen de cocaïne sneller af te breken en snel nuchter te worden na coke. De beste oplossing blijft natuurlijk om helemaal geen coke te gebruiken.


Last van een cokeverslaving? Trubendorffer helpt

Veel mensen ervaren een kater na het gebruik van cocaïne. Helaas is de uitwerking van coke versnellen maar deels mogelijk. Heb je last van een cokeverslaving? Bel dan naar Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je bereikt ons op telefoonnummer 0800-999 9998 of via ons intakefomulier. Met ons persoonlijke ambulante behandelprogramma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun cokeverslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8