Volgende dag na coke

De effecten en gevaren

De meeste gebruikers voelen zich de volgende dag na coke behoorlijk slecht. Cocaïne (coke) is dan ook ontzettend verslavend. De volgende dag na coke krijg je last van een coke-kater en kun je je behoorlijk brak voelen. Hoe kom je de dag na cokegebruik het beste door? Hier wat tips.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Effect van cocaïne

Coke is een pepdrug die de hoeveelheid neurotransmitters (dopamine en noradrenaline) in je hersenen beïnvloedt. Je voelt je daardoor actief, vrolijk en energiek. Gebruikers voelen zich zelfverzekerder en praten meer dan normaal. Na het snuiven van een lijntje coke voel je geen honger en vermoeidheid meer. Het effect houdt echter maar kort aan, tot maximaal een uur. De volgende dag krijg je last van de gevolgen.


De volgende dag na coke

Zodra de coke is uitgewerkt, en zeker ook de volgende dag na coke te hebben gebruikt, voelen de meeste mensen zich slecht. De hoeveelheid neurotransmitters moet worden hersteld en de energie die je gebruikt hebt om te feesten moet worden aangevuld. De dag na cocaïnegebruik voel je je daarom moe, somber, lusteloos en prikkelbaar.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!


Snuiven op de dag na cokegebruik

Op de dag na coke is het verleidelijk om een lijntje te snuiven om je beter te voelen. De kans is echter groot dat je op deze manier verslaafd raakt. Meestal lukt het niet om zelf te stoppen met coke. Schakel daarom professionele hulp in, bijvoorbeeld van Trubendorffer. Daarmee is die akelige dag na cocaïnegebruik voorgoed verleden tijd.


Stoppen met coke bij Trubendorffer

Weet jij maar al te goed hoe beroerd je je de volgende dag na coke voelt? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Ons bewezen effectieve behandelprogramma bestaat uit persoonlijke begeleiding door onze betrokken professionals en deelname aan zelfhulpgroepen met andere (ex-)verslaafden. Zo vergroten we de kans dat jij blijvend van je verslaving herstelt en nooit meer last hebt van de dag na coke.

☎ Bel 0800 - 999 999 8