Coke kater

wat zijn de symptomen?

Wanneer je cocaïne (coke) gebruikt, houd je daar meestal een coke kater aan over. Sommige mensen gebruiken juist coke tegen een kater, maar dat is niet zo’n goede oplossing. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat een coke kater is, wat de symptomen zijn en hoe je een coke kater kunt voorkomen of verhelpen. Heb je regelmatig een coke kater en wil je dit voortaan voorkomen? Dan helpen wij je stoppen met ons ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is een coke kater?

Cocaïne is een pepdrug. Je wordt er vrolijk en actief van, maar gaat daardoor makkelijk over je eigen grenzen heen. Daardoor raken bepaalde stoffen in de hersenen uitgeput, zoals serotonine. In de dagen na cocaïnegebruik kun je last krijgen van een coke kater. Dit risico is extra hoog wanneer je coke combineert met XTC of alcohol. Niet iedereen heeft na het snuiven van cocaïne last van een coke kater. Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt dan ook beter helemaal geen cocaïne gebruiken, zeker wanneer je eerder een coke kater hebt ervaren.


Coke kater: de symptomen

Net als bij een kater door te veel alcohol voel je je bij een coke kater brak en moe. Dit kan enkele dagen aanhouden. Andere symptomen van een coke kater zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Somberheid
  • Leeg gevoel of vlakke emoties

Wil je dit voortaan liever voorkomen? Wij helpen je om te stoppen met coke, terwijl je gewoon thuis blijft wonen.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Hoe kun je een coke kater verhelpen?

Een coke kater verhelpen kan lastig zijn. Wel kun je de symptomen van een coke kater verminderen door rust te nemen. Drink voldoende en vul de verbruikte zouten en suikers weer aan. Ook vitamine C kan helpen om de klachten van een coke kater te verminderen. Gebruik in ieder geval geen coke tegen een kater; daarmee maak je het probleem alleen maar erger.


Verslaafd aan coke? Trubendorffer helpt

Heb je regelmatig een coke kater? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent geraakt. Neem contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving via 0800-999 9998. Wij helpen je herstellen van je cokeverslaving met een ambulant programma op één van onze behandellocaties. Je hoeft dan niet te worden opgenomen, maar komt wel van je verslaving af.

☎ Bel 0800 - 999 999 8