Coke kater

wat zijn de symptomen?

Wanneer je cocaïne (coke) gebruikt, houd je daar meestal een coke kater aan over. Sommige mensen gebruiken juist coke tegen een kater, maar dat is niet zo’n goede oplossing. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat een coke kater is, wat de symptomen zijn en hoe je een coke kater kunt voorkomen of verhelpen. Heb je regelmatig een coke kater en wil je dit voortaan voorkomen? Dan helpen wij je stoppen met ons ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat is een coke kater?

Cocaïne is een pepdrug. Je wordt er vrolijk en actief van, maar gaat daardoor makkelijk over je eigen grenzen heen. Daardoor raken bepaalde stoffen in de hersenen uitgeput, zoals serotonine. In de dagen na cocaïnegebruik kun je last krijgen van een coke kater. Dit risico is extra hoog wanneer je coke combineert met XTC of alcohol. Niet iedereen heeft na het snuiven van cocaïne last van een coke kater. Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt dan ook beter helemaal geen cocaïne gebruiken, zeker wanneer je eerder een coke kater hebt ervaren.


Coke kater: de symptomen

Net als bij een kater door te veel alcohol voel je je bij een coke kater brak en moe. Dit kan enkele dagen aanhouden. Andere symptomen van een coke kater zijn:

  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid
  • Misselijkheid
  • Somberheid
  • Leeg gevoel of vlakke emoties

Wil je dit voortaan liever voorkomen? Wij helpen je om te stoppen met coke, terwijl je gewoon thuis blijft wonen.


Hoe kun je een coke kater verhelpen?

Een coke kater verhelpen kan lastig zijn. Wel kun je de symptomen van een coke kater verminderen door rust te nemen. Drink voldoende en vul de verbruikte zouten en suikers weer aan. Ook vitamine C kan helpen om de klachten van een coke kater te verminderen. Gebruik in ieder geval geen coke tegen een kater; daarmee maak je het probleem alleen maar erger.


Verslaafd aan coke? Trubendorffer helpt

Heb je regelmatig een coke kater? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent geraakt. Neem contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving via 0800-999 9998. Wij helpen je herstellen van je cokeverslaving met een ambulant programma op één van onze behandellocaties. Je hoeft dan niet te worden opgenomen, maar komt wel van je verslaving af.

☎ Praat nu met een deskundige