Bijwerkingen coke

korte en lange termijn

Ongeveer 5% van de volwassenen heeft wel eens cocaïne (coke) gebruikt. Onder feestgangers en festivalbezoekers ligt dit percentage vele malen hoger. Een aanzienlijk deel van hen krijgt last van de negatieve bijwerkingen van coke. Zeker bij langdurig gebruik komen bijwerkingen van coke veel voor. Maar wat zijn de bijwerkingen van coke eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de bijwerkingen van coke op korte en lange termijn zijn. Ook helpen we je stoppen met coke, terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Je komt regelmatig naar één van onze locaties voor een behandeling.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat zijn de bijwerkingen van coke op de korte termijn?

Bij coke snuiven zijn de bijwerkingen op korte termijn deels lokaal, zoals irritatie van het neusslijmvlies. Andere negatieve bijwerkingen van coke zijn:

 • Hart- en vaatziektes
 • Epileptische aanvallen
 • Ademstilstand
 • Vermoeidheid
 • Psychische problemen als angst, agressie en somberheid
 • Tintelingen
 • Duizeligheid
 • Spierschokken
 • Wazig zien
 • Moeite met seks

Bijwerkingen van coke gebruik op de lange termijn

Mensen die regelmatig coke snuiven kunnen bijwerkingen van het snuiven krijgen, zoals een chronische loopneus en ontstoken gezichtsholtes. Onder de opvallende bijwerkingen van coke gebruik op lange termijn valt het veranderen van je persoonlijkheid (arrogantie, gebrek aan empathie, egoïsme). Ook psychische problemen als depressie, onrust en agressie komen veel voor als bijwerkingen van cocaïne gebruik. Bovendien is coke verslavend als je het regelmatig gebruikt.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!

Bijwerkingen van teveel coke voorkomen

Gevaarlijke bijwerkingen van teveel coke zijn hartproblemen, epileptische aanvallen en ademstilstand. Voorkom deze bijwerkingen van cocaïne gebruik door niet te vaak en niet te veel te gebruiken. Gebruik geen alcohol, want dit versterkt de bijwerkingen van coke.


Stoppen met coke bij Trubendorffer

Heb jij regelmatig last van de bijwerkingen van coke? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent. Bij Trubendorffer helpen we je stoppen met coke. Je blijft gewoon thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties. Bel 0800-999 9998 en zet vandaag nog die eerste stap naar een leven zonder verslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8