Wanneer crisisdienst bellen?

Voorkom crisissituaties

Iemand die drugs en/of alcohol gebruikt, kan daardoor ontsporen. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wanneer je de crisisdienst kan bellen voor hulp. Om te voorkomen dat je de ggz crisisdienst moet bellen, helpen we je graag van je verslaving af met ons intensieve behandelprogramma. Je woont dan thuis en komt regelmatig voor hulp naar een van onze behandellocaties.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Risico’s van drugs en alcohol

Wanneer je regelmatig drugs en/of alcohol gebruikt, is de kans groot dat je eraan verslaafd raakt. Je kunt dan last krijgen van allerlei psychische problemen, waaronder depressie, psychose en agressie. Je middelengebruik is dus niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar kan ook gevaar opleveren voor de mensen om je heen. Maar wanneer kan je de crisisdienst bellen voor hulp?

Wanneer kan je de crisisdienst bellen?

Je kan de ggz crisisdienst bellen als iemand acuut gevaarlijk is voor zichzelf en/of de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan agressie of verwardheid. Je kan zelf de crisisdienst bellen, maar ook je naasten of je huisarts kunnen aan de bel trekken.


Wat doet de ggz crisisdienst?

Ongeacht of anderen of jij zelf de crisisdienst bellen, de medewerker maakt eerst een inschatting van het gevaar om te beslissen welke maatregelen er nodig zijn. Zij proberen de situatie zo snel mogelijk te stabiliseren, waarna verdere hulp mogelijk is.


Trubendorffer helpt je herstellen van je verslaving

Wanneer je de crisisdienst gaat bellen, moet er sprake zijn van acuut gevaar. Je kunt dit voorkomen door hulp te zoeken voordat je ontspoort. De betrokken professionals van Trubendorffer staan voor je klaar om je van je verslaving af te helpen. Daarnaast bestaat ons intensieve behandelprogramma uit zelfhulpgroepen. Deze combinatie is bewezen effectief en wij hebben al duizenden mensen van hun verslaving helpen herstellen. Bel dus vandaag nog 0800-999 9998 en meld je aan.
☎ Bel 0800 - 999 999 8