Gedwongen opname

Niet de juiste oplossing

Goedbedoelende partners en familieleden vragen wel eens om een gedwongen opname van een alcoholist of drugsverslaafde. Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose weten we echter dat gedwongen opname niet werkt. Je kunt namelijk alleen met je verslaving stoppen als je zelf gemotiveerd bent. We helpen je dan graag met ons intensieve behandelprogramma, dat je bij ons volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat houdt gedwongen opname in de ggz in?

Als je een gevaar vormt voor jezelf of je omgeving door een psychiatrische aandoening kan de rechter beslissen dat een gedwongen opname in de ggz het beste is. Een gedwongen opname houdt in dat je tegen je zin in mag worden behandeld. Tijdens een gedwongen opname zijn alcohol en drugs verboden en kick je lichamelijk af. Om blijvend te herstellen is meer hulp nodig.


Werkt gedwongen opname om van drugs of alcohol af te komen?

Hoewel een verslaving een aandoening is die jou en je omgeving in gevaar kan brengen, wordt er geen gebruikgemaakt van gedwongen opname om van alcohol of drugs af te komen. Zonder motivatie om te stoppen is behandeling van een verslaving zinloos. Gedwongen opname van een alcoholist of drugsverslaafde vindt alleen plaats bij acuut gevaar, zoals ernstige agressie.


Verslavingszorg bij Trubendorffer: geen gedwongen opname

Je hoeft niet te kiezen voor een al dan niet gedwongen opname om van drugs of alcohol af te komen. Het behandelprogramma van Trubendorffer volg je terwijl je thuis woont. Hiermee zijn al duizenden mensen van hun verslaving hersteld.


Trubendorffer helpt je van je verslaving af

Gedwongen opname werkt niet om van je verslaving af te komen. Ben je gemotiveerd om te stoppen en heb je hulp nodig? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Wanneer mogen wij jou op weg helpen naar een leven dat niet bepaald wordt door je verslaving?
☎ Bel 0800 - 999 999 8