Verslaafd aan masturberen

Als je jezelf niet meer in de hand hebt

Verslaafd aan masturberen ben je als je vaker masturbeert dan je zou willen. Je slaat de hand aan jezelf om te ontspannen en om even aan niets te hoeven denken. Maar omdat je je gedrag niet meer onder controle hebt, zorgt het aanvankelijk fijne gevoel dat masturberen geeft uiteindelijk, voor alleen maar meer stress. Je relaties lijden eronder en mogelijk ook je studie of werk. Dit omdat je zo veel bezig bent met masturberen dat je je niet meer goed kan concentreren op andere activiteiten. Verslaafd aan masturberen maakt meer kapot dan je lief is.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Masturbatie verslaving

Een masturbatie verslaving is heel vervelend. Je voelt je misschien erg alleen, terwijl je niet de enige bent die hiermee worstelt. Een masturbatie verslaving kan ontstaan door stress, angst of trauma.

Je vindt het moeilijk om met je emoties om te gaan en masturberen is dan een prettige uitvlucht. Maar als je zo veel masturbeert dat het je relaties en dagelijkse bezigheden in de weg zit of zelfs tot fysieke pijn leidt, heb je mogelijk last van een masturbatie verslaving.


Gevaren van masturbatie verslaving

Als je geen hulp zoekt bij een masturbatie verslaving, loopt je gedrag al snel uit de hand. Je gaat minder vaak naar school of werk, omdat je thuis wil zijn om te masturberen. Of je masturbeert buitenshuis en neemt het risico om betrapt te worden voor lief.

Ook kan je geslachtsdeel door overstimulatie gevoelloos worden. Hierdoor wordt niet alleen het masturberen zelf, maar ook seks met een andere persoon erg pijnlijk. Andere fysieke klachten die gerapporteerd worden, zijn moeite hebben met het krijgen en houden van een erectie, vochtig worden en/of klaarkomen.

Een masturbatie verslaving heeft ook psychische gevolgen. Je kan je waardeloos gaan voelen, vies en eenzaam. Je trekt je steeds meer terug, waardoor je in een isolement terechtkomt.


Ben ik verslaafd aan masturberen?

Ben je verslaafd aan masturberen? Dit zijn de kenmerken:

  • je wilt stoppen met masturberen maar het lukt je niet
  • je seksuele gedrag neemt steeds grotere en extremere vormen aan
  • je seksuele gedrag heeft negatieve gevolgen voor je relatie, werk en/of studie
  • onrust als je een tijdje niet hebt gemasturbeerd
  • je ervaart gevoelens van schaamte en zelfhaat
  • seksuele aandoeningen zoals disfunctie en/of pijn

Stoppen met masturberen

Stoppen met masturberen lukt vaak niet op eigen kracht. Ook is het moeilijk om toe te geven dat je last hebt van een masturbatie verslaving. Hoewel de meerderheid van alle mannen én vrouwen regelmatig masturbeert, rust er nog steeds een taboe op.

Een masturbatieverslaving is gelukkig goed te behandelen. Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose kan je hierbij helpen. Onze behandelingen zijn intensief en bewezen effectief. We zullen samen met jou de patronen onderzoeken die hebben bijgedragen tot de instandhouding van jouw verslaving. Je gaat opnieuw leren voelen, opnieuw gezond gedrag beoefenen en op een andere manier omgaan met je verslaving en het leven.

Je hoeft niet naar een kliniek ver weg, maar je kunt terecht in één van onze vestigingen. Je blijft dus gewoon werken en thuis wonen, want hulp in je eigen omgeving werkt beter. De behandeling om te stoppen met masturberen wordt volledig vergoed vanuit de verplichte basisverzekering en we kunnen je direct hulp bieden.

Verslaafd aan masturberen? Neem voor meer informatie over masturbatie verslaving contact op met Trubendorffer hulp bij verslaving en dubbele diagnose.

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Seksverslaving