Seksueel gefrustreerd

Als seks van lust een last wordt

Als je seksueel gefrustreerd bent, heb je minder seks dan je zou willen. Je bent er obsessief mee bezig en je verlangens worden steeds extremer. Heeft dit ook nog eens een negatieve invloed op je leven, dan is er sprake van een seksverslaving.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wanneer ben je seksueel gefrustreerd?

Je bent seksueel gefrustreerd als je seksuele libido sterker is ontwikkeld dan wat als normaal wordt gezien. Je denkt/doet veel aan seks en je masturbeert bovengemiddeld vaak. Toch geeft dit geen voldoening. Seksueel gefrustreerd zijn heeft niets te maken met te kort komen in je relatie. Je verlangen naar (extreme) seks staat los van de liefde voor je partner en jullie seksleven.

Gaat je dagelijks leven eronder lijden? Dan spreken we van een seksverslaving of hyperseksualiteit. Hulp zoeken is dan belangrijk.


Als je partner seksueel gefrustreerd is

Als je partner seksueel gefrustreerd is, heeft dat ook impact op jou. Het kan je onzeker maken. Voor je het weet, wordt seks een pijnlijk onderwerp in de relatie. Je krijgt (nog) minder zin in seks en je partner verlangt op seksueel gebied dingen die je eigenlijk niet wilt. De kans dat iemand die seksueel gefrustreerd is vreemd gaat, is bovendien vrij groot.

Is je partner seksueel gefrustreerd, zoek hulp. Voor je partner, maar ook voor jezelf. Schaam je niet. Veel mensen zijn seksueel gefrustreerd en met de juiste hulp kunnen jullie dit probleem aanpakken.


Test: wanneer ben je seksueel gefrustreerd?

Kun je de volgende vragen grotendeels met ja beantwoorden, dan ben je seksueel gefrustreerd:

  • Gevoel van controleverlies wanneer je niet bezig bent met seks
  • Je kunt niet meer genieten van seks, seks is bij jou een noodzaak
  • Je bent continue bezig met seks en kunt er niet mee stoppen
  • Na het hebben van seks of masturberen voel je leegte
  • Je seksuele gedrag heeft negatieve gevolgen op je leven
  • Je hebt steeds vaker de drang naar seks en dit uit zich in steeds extremere vormen

Gevolgen seksuele frustratie

Seksueel gefrustreerd zijn is geen pretje. Je kunt problemen krijgen op lichamelijk, emotioneel, sociaal en juridisch vlak. Je relatie loopt stuk, je verwaarloost je studie of werk en je kunt niet meer goed functioneren.

Ook kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen van risicovol gedrag. Zoals de dwangmatige behoefte aan seksuele excessen en wisselende, onveilige contacten. Je kunt ook opwinding voelen bij seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals het gebruik van geweld of seks met kinderen of dieren. Eenzaamheid, depressie en soms zelfs zelfmoordgedachten kunnen het gevolg zijn.


Hulp bij seksverslaving

Schaam je niet als je seksueel gefrustreerd bent. Steeds meer mensen hebben er last van. Trubendorffer is voorloper in Nederland op het gebied van het succesvol behandelen van seksverslavingen. Onze behandeling is intensief en bewezen effectief en heeft een slagingskans van bijna 100%. Je kunt bovendien gewoon thuis blijven wonen en doorgaan met je dagelijkse bezigheden.

Meer weten? Bel ons op: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. 

☎ Praat nu met een deskundige

”Categorie: Seksverslaving