Afkicken oxycodon

Hoe lang duurt het?

Eén van de risico’s als je langdurig sterke pijnstillers als oxycodon gebruikt, is dat je eraan verslaafd raakt. Hoe kun je het beste afkicken van oxycodon? En hoe lang duurt afkicken van oxycodon? Om te herstellen van je medicijnverslaving kun je altijd terecht bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij helpen je met een intensief behandelprogramma op één van onze behandellocaties, terwijl je gewoon thuis woont. Voor afkicken van oxycodon kan het in vele gevallen raadzaam zijn om eerst een korte medische detox behandeling te volgen in een kliniek, om veilig van ontwenningsverschijnselen af te komen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, onze medewerkers kijken samen met jou naar wat de best passende optie is.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,8)
  • Behandeling volledig vergoed

Waarom moet je afkicken van oxycodon?

Oxycodon is een sterke pijnstiller die tot de opiaten gerekend wordt. Bij langdurig gebruik kan deze pijnstiller verslavend zijn. Als je plotseling stopt, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Het is dus belangrijk om geleidelijk te gaan afkicken van oxycodon om slapeloosheid, onrust, angst, maag-darmklachten en griepachtige verschijnselen te voorkomen.


Hoe kun je het beste afkicken van oxycodon?

Stop nooit zelf met oxycodon, maar doe dat altijd in overleg met je arts. Meestal kunnen zij je adviseren met een afbouwschema waarbij de pijn draaglijk blijft. Met geleidelijk afkicken van oxycodon kan je slapeloosheid en andere vervelende ontwenningsverschijnselen grotendeels voorkomen. Een arts kan jou hier meer informatie over geven.


Hoe lang duurt afkicken van oxycodon

Afhankelijk van de dosis oxycodon die je gebruikt en hoe snel je kunt afbouwen, duurt afkicken van oxycodon meestal enkele weken. Lukt het je niet om af te bouwen of helemaal te stoppen? Zoek dan professionele hulp bij Trubendorffer, wij helpen je graag.


Afkicken van oxycodon bij Trubendorffer

Bij Trubendorffer herstel je thuis van je verslaving en kom je regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Daarmee hebben we al veel mensen helpen stoppen met oxycodon en andere medicijnen. Wel kan het bij oxycodon en andere medicijnverslavingen vaak raadzaam zijn om eerst een korte medische detox behandeling te volgen in een kliniek, zodat je onder 24/7 medisch toezicht door afkickverschijnselen heen geholpen kan worden. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer om de mogelijkheden te bespreken.
☎ Praat nu met een deskundige