Ik ben dronken, wat moet ik doen?

en wat niet?

“Ik ben dronken, wat moet ik doen?” “Ik ben dronken en kan niet slapen.” “Wat te doen tegen dronken zijn en misselijkheid door de kater?” Dit zijn vragen die we regelmatig krijgen bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij geven advies over wat te doen na teveel alcohol en hoe je je beter kunt voelen als je nog steeds dronken bent in de ochtend. Maar nog belangrijker: wij helpen je voorkomen dat je je zo beroerd voelt omdat je te veel gedronken hebt en draaierig bent. Met ons bewezen effectieve behandelprogramma zijn al veel mensen hersteld van hun drankprobleem.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Ik ben dronken, wat moet ik doen?

Ik ben dronken en kan niet slapen. Wat te doen tegen dronken zijn en misselijkheid om me morgen weer fris te voelen? Het belangrijkste is om voldoende water te drinken, wat te eten en rust te nemen, ook als je niet kunt slapen. Als iemand erg suf is of bewusteloos na veel alcohol, schakel dan direct medische hulp in.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Ik ben dronken, wat moet ik niet doen?

Ga niet proberen over te geven als je dronken bent, dat is gevaarlijk. Heb je te veel gedronken en ben je draaierig? Dan is het des te belangrijker om te blijven zitten of liggen en vooral niet aan het verkeer deel te nemen.


Trubendorffer helpt bij alcoholverslaving

Zoek je regelmatig naar het antwoord op de vraag “Ik ben dronken, wat moet ik doen?” en ben je vaak nog steeds dronken in de ochtend? Dan is de kans groot dat je een alcoholprobleem hebt. Trubendorffer legt niet alleen uit wat te doen na teveel alcohol, maar helpt je ook blijvend herstellen van je drankverslaving. Je woont daarbij gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties. Voor meer informatie en aanmelden voor ons intensieve behandelprogramma kun je ons bellen op 0800-999 9998.
 

"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou