alcoholist helpen

hoe doe je dat?

Is iemand in je naaste omgeving verslaafd aan alcohol en wil je de alcoholist helpen herstellen van zijn of haar verslaving? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij geven antwoord op de vraag: Hoe kun je een alcoholist helpen? Met ons ambulante programma hebben we al veel mensen helpen herstellen van hun drankverslaving – zonder opname in een verslavingskliniek. Ook als naaste van een alcoholist kun je terecht bij onze alcohol hulplijn.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe herken je een alcoholist?

In Nederland zijn ruim 82.000 mensen alcoholist. Zij drinken te veel alcohol, maar kunnen niet stoppen. Hun onbedwingbare verlangen naar alcohol en het alcoholgebruik zelf zorgen voor gezondheidsschade en allerlei sociale en financiële problemen. Een alcoholist is verslaafd waardoor minderen of stoppen niet lukt, ook al wil hij of zij dat wel.


Hoe kun je een alcoholist helpen?

Je kunt een alcoholist alleen helpen als hij of zij dat zelf ook wil. Geef zelf het goede voorbeeld door geen of beperkt alcohol te drinken. Maak het probleemdrinken bespreekbaar op een niet-veroordelende manier. Laat de alcoholist de ontstane problemen zelf oplossen. Je kunt de alcoholist ook helpen stress af te reageren op andere manieren dan door te drinken.


Jezelf helpen als naaste van een alcoholist

Het is moeilijk om je naaste niet te kunnen helpen als die dat niet wil. Zorg in ieder geval goed voor jezelf. Schaam je niet en praat er met anderen over. Bel bijvoorbeeld naar de alcohol hulplijn van Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose.


Herstellen van drankverslaving bij Trubendorffer

Wil je een alcoholist helpen? Dat kan alleen als hij of zij dat zelf wil. Bel voor steun en advies naar Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. De alcoholist kan zich via dit telefoonnummer ook aanmelden voor ons effectieve behandelprogramma. Dit volg je op één van onze behandellocaties, terwijl je thuis blijft wonen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8