Lijntje coke

Niet zo onschuldig

Eén op de twintig Nederlanders heeft wel eens cocaïne (coke) gebruikt. Maar een lijntje coke snuiven is niet zo onschuldig als je misschien denkt. Wat doet een lijntje coke met je? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom je al verslaafd kunt raken van één lijntje coke. Ook helpen wij je van je verslaving af met een effectief bewezen behandelprogramma. Je komt daarvoor naar een van onze behandellocaties en herstelt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat doet een lijntje coke met je?

Cocaïne is een pepdrug. Je voelt je vrolijk, energiek en alert en krijgt meer zelfvertrouwen. Het is een wit poeder dat gemaakt wordt van bladeren van de Zuid-Amerikaanse cocaplant. De meeste mensen gebruiken coke door het te snuiven. Je legt het poeder neer in de vorm van een streepje om het makkelijker op te kunnen snuiven. Daar komt de naam ‘lijntje coke’ vandaan.


Gevolgen van een lijntje coke

Een lijntje coke snuiven kan zo lekker zijn dat je er meteen psychisch verslaafd aan raakt. Bovendien is het opwekkende en euforische effect van de coke maar een half uur merkbaar en kun je je daarna behoorlijk moe en somber voelen. De verleiding is dan groot om na dat ene lijntje coke nog meer te gaan gebruiken. Coke is niet of nauwelijks lichamelijk verslavend. Je ervaart geen ontwenningsverschijnselen als je stopt. Als je regelmatig veel cocaïne gebruikt, kan tolerantie ontstaan. Je hebt dan steeds meer coke nodig om hetzelfde effect te ervaren.


Herstellen van je cocaïneverslaving

Kun je na dat ene lijntje coke niet meer zonder? Lukt het je niet om te stoppen, ook al ervaar je problemen door je cokegebruik? Bel dan 0800-999 9998 en meld je aan bij Trubendorffer. Ons intensieve behandelprogramma bestaat uit persoonlijke begeleiding door onze verslavingsdeskundigen en deelname aan zelfhulpgroepen. Daarmee is jouw kans op blijvend herstel het grootst.
☎ Praat nu met een deskundige