Kwade dronk

hoe voorkom je die?

Van mensen die dronken ruzie maken wordt gezegd dat ze een kwade dronk hebben. Hoe voorkom je een kwade dronk en hoe kun je het beste omgaan met een kwade dronk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kan je helpen om verantwoord om te gaan met alcohol.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Wat is een kwade dronk?

Bij een kwade dronk kunnen symptomen als baldadig gedrag, schelden en fysiek agressief gedrag voorkomen. Een kwade dronk bij een vrouw uit zich vaker in schelden, terwijl mannen eerder fysiek agressief worden.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Hoe voorkom je een kwade dronk?

Als je dronken ruzie gaat maken, doe je makkelijker dingen waar je spijt van krijgt. Het is daarom belangrijk om van jezelf te weten wat bij jouw kwade dronk symptomen zijn. Word je bijvoorbeeld achterdochtig? Of snel geïrriteerd? Stop met alcohol drinken zodra je dat merkt. En houd het voortaan bij maximaal 1 of 2 glazen alcohol. Heb je jouw alcoholgebruik niet meer in de hand? Schakel professionele hulp in, Trubendorffer helpt graag.


Wat te doen tegen een kwade dronk?

Omgaan met een kwade dronk kan lastig zijn. De enige manier om aan een kwade dronk te ontkomen, is door geen alcohol te drinken. Bij Trubendorffer helpen we jou stoppen met jouw overmatige alcoholgebruik waardoor een kwade dronk niet meer voor zal komen.


Stoppen met alcohol? Trubendorffer helpt

Worstel jij met een kwade dronk? Dan ben je niet de enige. Bij Trubendorffer krijgen we regelmatig vragen van mensen over wat te doen tegen een kwade dronk. Ons belangrijkste advies is om geen alcohol te drinken. Met ons intensieve behandelprogramma kunnen we je helpen stoppen met alcohol. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Wil je meer weten? Bel dan 0800-999 9998.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou