Kwade dronk

hoe voorkom je die?

Van mensen die dronken ruzie maken wordt gezegd dat ze een kwade dronk hebben. Hoe voorkom je een kwade dronk en hoe kun je het beste omgaan met een kwade dronk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose kan je helpen om verantwoord om te gaan met alcohol.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed

Wat is een kwade dronk?

Bij een kwade dronk kunnen symptomen als baldadig gedrag, schelden en fysiek agressief gedrag voorkomen. Een kwade dronk bij een vrouw uit zich vaker in schelden, terwijl mannen eerder fysiek agressief worden.


Hoe voorkom je een kwade dronk?

Als je dronken ruzie gaat maken, doe je makkelijker dingen waar je spijt van krijgt. Het is daarom belangrijk om van jezelf te weten wat bij jouw kwade dronk symptomen zijn. Word je bijvoorbeeld achterdochtig? Of snel geïrriteerd? Stop met alcohol drinken zodra je dat merkt. En houd het voortaan bij maximaal 1 of 2 glazen alcohol.


Wat te doen tegen een kwade dronk?

Omgaan met een kwade dronk kan lastig zijn. De enige manier om aan een kwade dronk te ontkomen, is door geen alcohol te drinken. Maar niet iedereen heeft daar zin in. Bij Trubendorffer kunnen we je helpen om verantwoord om te gaan met alcohol. Heb jij te maken met de kwade dronk van je vrouw of man? Ook dan kun je contact met ons opnemen voor advies.


Stoppen met alcohol? Trubendorffer helpt

Worstel jij met een kwade dronk? Dan ben je niet de enige. Bij Trubendorffer krijgen we regelmatig vragen van mensen over wat te doen tegen een kwade dronk. Ons belangrijkste advies is om niet of nauwelijks alcohol te drinken. Met ons intensieve behandelprogramma kunnen we je helpen minderen of stoppen met alcohol. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor professionele begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Wil je meer weten? Bel dan 0800-999 9998.

☎ Praat nu met een deskundige