Pafferig gezicht door alcohol

Hoe kan dat?

Drink jij regelmatig en merk je dat je zo langzamerhand een pafferig gezicht door de alcohol hebt gekregen? Waarom krijg je van alcohol een pafferig gezicht? En is een opgeblazen gezicht door alcohol nog omkeerbaar? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat het effect van alcohol op je gezicht is. Wil jij minder drinken, maar lukt dat niet? Dan helpen wij je stoppen – gewoon in je eigen woonomgeving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat doet alcohol met je gezicht?

Alcohol is niet goed voor je huid. Je huid droogt uit, waardoor rimpels en schilferingen ontstaan. Ook kun je rode vlekken en ontsierende gesprongen haarvaatjes krijgen. Alcoholmisbruik leidt vaak tot een ongezond voedingspatroon en een vitaminetekort. Samen met de uitdroging van je huid kun je zo een opgeblazen gezicht door alcohol krijgen.


Waarom krijg je een pafferig gezicht door alcohol?

Er zijn verschillende redenen waarom je van alcohol een pafferig gezicht krijgt. Doordat de elasticiteit van je huid afneemt, kunnen je wangen gaan hangen en een pafferig gezicht door de alcohol veroorzaken. Bovendien kan gewichtstoename er ook voor zorgen dat je een dikker gezicht door alcohol krijgt.


Alcoholverslaving

Heb jij een dikker gezicht door alcohol? En wil je dat verminderen? Dan is het belangrijk om je alcoholgebruik te verminderen. Vind je dat moeilijk? Mogelijk ben je dan verslaafd geraakt. Bij Trubendorffer kunnen we je helpen stoppen met alcohol. Je woont gewoon thuis en volgt ons effectieve behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties.


Stoppen met alcohol? Trubendorffer helpt

Een pafferig gezicht door alcohol is maar deels te herstellen en kun je dus beter voorkomen door niet te veel te drinken. Wil je daar hulp bij? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al vele mensen gestopt met alcohol. Wanneer kunnen we jou helpen?

☎ Bel 0800 - 999 999 8