Herstel hersenen na alcohol

kan dat?

De meeste mensen weten wel dat alcohol je hersenen kan beschadigen. Maar kunnen je hersenen herstellen na alcohol als je stopt met drinken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe het herstel van je hersenen na alcohol verloopt. Drink jij te veel en wil je daarmee stoppen? Dan kun je met ons intensieve behandelprogramma herstellen van je drankprobleem. Je woont thuis en komt regelmatig naar onze behandellocatie voor bewezen effectieve hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Alcohol en je hersenen

Alcohol beschadigt je hersenen, zeker wanneer je het veel en vaak drinkt. De alcohol is giftig voor je hersencellen, waardoor ze minder goed werken en zelfs af kunnen sterven. De schade is vaak nog ernstiger bij jongeren, omdat hun hersenen zich nog ontwikkelen. Bovendien hebben mensen die veel alcohol drinken vaak een ongezond eetpatroon, waardoor ze vitamines tekort komen. Ook dit vitaminetekort zorgt voor schade aan de hersenen.


Kunnen je hersenen herstellen na alcohol?

Herstel van je hersenen na alcohol kan alleen als je helemaal stopt. Zeker na veel drinken, vaak drinken en/of alcohol drinken op jongere leeftijd is de schade aan je hersenen vaak blijvend. Hoe lang het herstel van je hersenen na alcohol stoppen duurt, wisselt per persoon. Vaak zijn vele maanden tot jaren nodig en herstel je maar gedeeltelijk.


Herstel van je alcoholverslaving bij Trubendorffer

Herstel van je hersenen na alcohol is helaas maar beperkt mogelijk. Stop daarom met alcohol drinken en voorkom verdere hersenschade. Vind je het moeilijk om te stoppen met alcohol? Bel dan 0800-999 9998 en vraag wat Trubendorffer voor jou kan betekenen. Wij zijn gespecialiseerd in ambulante verslavingshulp. Dat houdt in dat je regelmatig naar één van onze behandellocaties komt voor deelname aan zelfhulpgroepen en begeleiding door onze medewerkers. Omdat je in je eigen woonomgeving herstelt van je alcoholprobleem, is de kans op blijvend herstel het grootst.

☎ Bel 0800 - 999 999 8