Alcohol en huidproblemen

Wij leggen uit hoe dat kan

Wat hebben het drinken van alcohol en huidproblemen met elkaar te maken? En kun je van alcohol huiduitslag krijgen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit. Gebruik je regelmatig te veel alcohol en vind je het moeilijk om te minderen of te stoppen? Wij helpen je stoppen met alcohol terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Met ons intensieve behandelprogramma is jouw kans van slagen het grootst.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Alcohol en huidproblemen

Er zijn verschillende aandoeningen die kunnen verergeren door alcohol en huidproblemen behoren daar zeker toe. Zo verergert alcohol de klachten van huidziekten als eczeem, acne, psoriasis, netelroos en couperose. Doordat alcohol je huid uitdroogt, kunnen schilfers ontstaan en zijn rimpels duidelijker te zien. Ook is je risico op huidinfecties verhoogd, omdat alcohol je immuunsysteem onderdrukt.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Alcoholintolerantie

Krijg je na het drinken van alcohol huiduitslag? Dat kan door een allergische reactie of een intolerantie komen. Je kunt bijvoorbeeld allergisch zijn voor ingrediënten in de alcoholische drankjes; alcoholallergie is zeldzaam. Als je lichaam de alcohol niet goed af kan breken, heb je een alcoholintolerantie. Je wordt dan makkelijker dronken en voelt je niet lekker als je alcohol drinkt.


Alcoholverslaving

Heb jij huidproblemen die door alcohol zijn ontstaan of verergerd? De beste manier om je huid weer rustig te krijgen, is door te stoppen met alcohol. Als dat niet lukt en je naar alcohol blijft verlangen, ben je mogelijk verslaafd geraakt. Bij Trubendorffer helpen we je stoppen met alcohol. Ons effectieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties. Je herstelt in je eigen woonomgeving, waardoor je risico op een terugval veel kleiner is.


Trubendorffer helpt je stoppen met alcohol

Er zijn verschillende redenen om te willen stoppen met alcohol en huidproblemen is daar één van. Wil je daar hulp bij? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou