Rijbewijs ingevorderd alcohol

gevolgen

Als jouw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol voor de eerste keer, dan wil je natuurlijk weten wat je te wachten staat. En wat als je rijbewijs is ingevorderd vanwege alcohol voor de 2e keer? Trubendorffer legt uit wat de gevolgen zijn als je rijbewijs is ingevorderd vanwege alcohol. Bovendien kun je bij ons terecht om van je alcoholprobleem te herstellen. Je woont gewoon thuis en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor ons intensieve behandelprogramma.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Wanneer wordt je rijbewijs ingevorderd vanwege alcohol?

Als je rijbewijs wordt ingevorderd wegens alcohol, kan je op een forum vaak redelijk betrouwbare informatie vinden over hoe lang je je rijbewijs kwijt bent. Deze duur varieert van enkele weken tot maanden en is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Is je rijbewijs ingevorderd vanwege alcohol voor de eerste keer of ben je recidivist?
  • Hoe hoog is je alcoholpromillage?
  • Hoeveel kilometer per uur reed je te hard?
  • Heb je ernstige schade veroorzaakt?
Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Rijbewijs ingevorderd wegens alcohol voor de 2e keer

Ben je recidivist? Dan is de kans groot dat je je rijbewijs gedurende langere tijd kwijt bent. Bovendien moet je bij het CBR bewijzen dat je veilig aan het verkeer deel kan nemen. Wanneer je toch gaat rijden als je rijbewijs is ingevorderd vanwege alcohol, is dat een misdrijf.


Alcohol gebruikt in het verkeer?

Als je rijbewijs is ingevorderd na alcohol, is een forum vaak behulpzaam om aan informatie te komen. Maar het echte probleem pakken ze meestal niet aan, namelijk het feit dat je te veel gedronken hebt en bent gaan autorijden. Zoek daarom persoonlijke hulp om je alcoholprobleem aan te pakken, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt bij alcoholproblemen

Wil jij voorkomen dat je rijbewijs wordt ingevorderd vanwege alcohol, maar vind je het moeilijk om zelf te minderen of stoppen met drinken? Bel dan 0800-999 9998 en meld je aan voor het effectieve behandelprogramma van Trubendorffer.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou