Alcoholische dranken

Ken jij je grenzen?

De meeste Nederlanders gebruiken wel eens alcoholische dranken. Maar wat zijn nou de meest populaire alcoholische dranken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft een lijst met alcoholische dranken die het meest gedronken worden. Drink jij te veel en vind je het moeilijk om zelf te minderen? Met ons intensieve behandelprogramma helpen we je stoppen met alcohol terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 11 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.


Wat zijn alcoholische dranken?

Je zou denken dat er in alcoholvrije dranken helemaal geen alcohol (ethanol) zit. Toch is dat niet helemaal waar. Je mag een drankje alcoholvrij noemen als er maximaal een half volumeprocent alcohol in zit. Alle drank met meer dan 0,5% alcohol valt dus onder de alcoholische dranken. Dranken met minder dan 15% alcohol worden laag- of licht-alcoholisch genoemd. Sterke drank oftewel hoog-alcoholische drank bevat meer dan 15% alcohol.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015


Populaire alcoholische dranken

De meeste Nederlanders houden het bij alcoholische dranken met een lager alcoholgehalte. Bier en wijn blijven favoriet. Hier is een lijst met alcoholische dranken met een hoger alcoholpercentage die frequent gedronken worden in ons land:

  • Whisky
  • Wodka
  • Tequila
  • Rum
  • Jenever
  • Cognac

 


Alcoholverslaving

Af en toe een drankje drinken levert meestal geen problemen op. Maar wanneer je regelmatig en/of te veel alcohol drinkt, kun je daar last van krijgen. Zo verhoog je je risico op lichamelijke en psychische problemen en kunnen je relaties onder je drankgebruik gaan lijden. Bovendien is alcohol verslavend. Merk je dat je steeds naar alcohol verlangt en niet kunt minderen of stoppen? Dan heb je mogelijk een alcoholprobleem. Schaam je daar niet voor en zoek hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Stoppen met alcohol bij Trubendorffer

Bij Trubendorffer weten we hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen met alcoholische dranken. Daarom werken we met een combinatie van zelfhulpgroepen en persoonlijke begeleiding. Je komt daarvoor naar één van onze behandellocaties en woont gewoon thuis. Bel 0800-999 9998 voor meer informatie.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou