Alcoholabusus

wat is dat?

Misschien heb je de term ‘alcoholabusus’ wel eens gehoord. Maar wat is alcoholabusus eigenlijk? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie over alcoholabusus: de betekenis, symptomen en natuurlijk ook de gevolgen van alcohol abusus. Ook bieden wij een effectief behandelprogramma, waarmee je stopt met alcohol drinken terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

Liever nooit meer een kater?
Download onze 12 tips om te stoppen met alcohol
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Wat is alcoholabusus?

Niet iedereen kent van het woord ‘alcoholabusus’ de betekenis. Alcoholabusus betekent letterlijk alcoholmisbruik. Maar wanneer is er sprake van alcoholabusus? Wanneer je zo vaak en zo veel drinkt dat je er zelf schade van ondervindt. Bij alcoholabusus zijn de gevolgen vaak niet mild: je krijgt last van sociale problemen en je gezondheid lijdt onder je alcoholgebruik.

Drink geen alcohol of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.
Gezondheidsraad, Richtlijnen goede voeding, 2015

Alcoholabusus: de symptomen

Vermoed je dat jij of iemand in je omgeving last heeft van alcoholabusus? Deze symptomen kunnen daar op wijzen:

  • Alcoholgebruik verbergen met pepermuntjes en door drank te verstoppen
  • Veranderd gedrag, bijvoorbeeld geheimzinnigheid, liegen, sociale isolatie, vergeetachtigheid
  • Lichamelijke problemen als vaak ziek zijn, zweten, trillen
  • Stemmingswisselingen, depressie, agressie

Alcoholabusus: de gevolgen

Alcoholabusus leidt vaak tot verslaving. Maar ook voordat je verslaafd bent, is te veel alcohol slecht voor je. Zo verhoogt alcoholmisbruik je risico op kanker, leverschade en beroertes. Je relaties lijden onder je drankgebruik, bijvoorbeeld omdat je liegt, agressief bent, ruzie maakt omdat je je schaamt en ga zo maar door. Ook seksuele problemen en het verwaarlozen van je verantwoordelijkheden zoals je werk en voor je gezin zorgen zijn niet goed voor je relaties. Financiële problemen komen vaak voor bij alcoholabusus en kunnen tot criminaliteit leiden.


Stoppen met alcohol bij Trubendorffer

Heb jij last van alcoholabusus? Dan ben je niet de enige. Bij Trubendorffer hebben we al veel mensen blijvend helpen herstellen van hun alcoholprobleem. Je volgt ons intensieve behandelprogramma op één van onze locaties terwijl je thuis blijft wonen. Daarmee is de kans op herstel van je alcohol abusus het grootst. Wil je meer weten? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou