Hoe lang werkt cocaïne?

We leggen het uit

Ongeveer 5% van de Nederlanders heeft wel eens cocaïne (coke) gebruikt. Maar wanneer is coke uitgewerkt en hoe lang werkt cocaïne door in je lichaam? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe lang het duurt voor coke helemaal is uitgewerkt. Bovendien helpen we je van je cokeverslaving af met een intensief behandelprogramma dat je volgt terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wanneer is coke uitgewerkt?

Coke is een pepdrug die maar kort werkt. Je hoeft niet lang te wachten voordat je weet hoe lang het duurt voor de coke effect heeft. Je merkt al binnen enkele minuten na het snuiven dat je je opgewekt en alert voelt. Maar na een half uur tot een uur neemt het effect af en voel je je moe en somber. Het risico is dan groot dat je nog een lijntje wilt om je weer zo lekker te voelen.


"Het begon met begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week 's avonds cocaïne gebruikte."  Sara (26)
Stop net als Sara met jouw verslaving.
Ik kom uit een fijn en warm gezin waar alles op orde was. We hadden het goed, eigenlijk de perfecte basis voor een stabiel en degelijk leven in de ogen van veel mensen. Maar dat veranderde voor mij toen mijn vader ziek werd toen ik 22 was. Als kind wist ik al nooit goed hoe ik met tegenslagen om moest gaan en wat ik dan met mijn emoties aan moest. Ik vluchtte in ongezonde manieren van afleiding. Zo ook toen het nieuws kwam dat mijn vader niet meer beter zou worden. Op dat moment had ik een baantje in de horeca waar het na werktijd altijd wild eraan toe ging. Meerdere avonden per week dronk ik daar veel alcohol. Het kwam vaak voor dat we daarna nog uit gingen, veel collega’s gebruikten dan verschillende soorten harddrugs. Ook ik bezweek daar voor, om maar weg te rennen van mijn echte emoties. Het begon met XTC maar dit ruilde ik al snel in voor cocaïne toen ik daar voor het eerst mee in aanraking kwam. Al snel was het zo dat ik het grootste deel van de week ’s avonds cocaïne gebruikte. Met mijn studie was ik maar gestopt want dat lukte allemaal niet. In de ogen van mijn collega’s was ik een losbandige meid die van het leven één groot feest maakte en daarin geen grenzen kende. Maar eigenlijk was het niet meer dan het puur verhullen van mijn verdriet. De mensen die dichtbij mij stonden hadden wel door dat het niet goed ging met me. Mijn vriendin merkte dat ik loog over mijn drugsgebruik. Zij heeft me hiermee geconfronteerd en zou, omdat ze er zelf ook onderdoor ging, bij mij weggaan als er niks veranderde. Ik zag in dat dit helemaal niet was wat ik wilde. Uiteindelijk was dat gesprek met haar een hele openbaring waarin ik alles op tafel heb gegooid. Samen hebben we besloten dat ik naar de huisarts zou gaan voor mijn verslavingsproblemen. Hij heeft mij naar Trubendorffer doorverwezen. Bij mijn behandelaar voelde ik me meteen gezien en gehoord. Ik had het gevoel eerlijk te kunnen zijn over alles, dat was heel fijn. We hebben niet alleen mijn verslaving onder handen genomen, maar ook mijn onderliggende problemen van het niet met tegenslagen om kunnen gaan. Ook vond ik het fijn om naar de zelfhulpgroepen te gaan. Het is nu bijna een jaar geleden dat ik mijn behandeling bij Trubendorffer afrondde en ik ben sindsdien abstinent én een stuk gelukkiger, mede doordat ik weet hoe ik mijn verdriet een plekje kan geven. Oh ja, mijn studie heb ik ook weer opgepakt!


Hoe lang werkt cocaïne door?

Maar hoe lang werkt cocaïne door in je lichaam? Dat is veel langer dan een uur. Het kan 5 tot 7 uur duren voordat één lijntje uit je lichaam is. Wanneer je meerdere keren gebruikt en/of de coke combineert met alcohol of andere drugs kan de afbraak nog langer duren.

Verslaving ligt al op de loer wanneer je één keer coke gebruikt. En als je eenmaal verslaafd bent, is het moeilijk om daar weer vanaf te komen. Schaam je daar niet voor en zoek professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Trubendorffer helpt je stoppen met cocaïne

Weet jij voor jezelf het antwoord op de vraag “hoe lang werkt cocaïne?”? Vraag je dan eens af of je verslaafd bent geraakt en of je wilt stoppen met coke gebruiken. Zo ja, dan staan de betrokken medewerkers van Trubendorffer klaar om je te helpen. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8