Hoe lang blijft de drang naar een sigaret?

Dit wil je weten

Waarom is roken verslavend? Hoe lang blijft de trek in een sigaret als je stopt met roken? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft antwoord op de vraag “hoe lang blijft de drang naar een sigaret”. Wij bieden verder zelf geen behandelingen aan voor het stoppen met roken. Heb je naast je tabaksverslaving nog andere verslavingen? Dan helpen wij je herstellen met ons bewezen effectieve behandelprogramma dat je volgt terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

Gaat het roken meestal gepaard met het drinken van alcohol?
Lees dan onze tips om te stoppen met drinken, daarmee heeft het stoppen met roken een veel grotere kans van slagen!
Je hoeft geen gegevens achter te laten, je krijgt het echt helemaal gratis.

Hoe lang blijft de drang naar een sigaret?

Hoe lang blijft de drang naar een sigaret als je gestopt bent met roken? Je ervaart waarschijnlijk ontwenningsverschijnselen als je stopt met roken. Je lichaam wil dan het liefste een sigaret. De ontwenningsverschijnselen zijn meestal na twee tot drie weken over. Maar als je eenmaal verslaafd bent geweest aan roken bestaat de kans dat je de rest van je leven denkt “ik blijf zin hebben in een sigaret”, zodra je er een ruikt of ziet.


Ik blijf zin hebben in een sigaret

Roken is vooral verslavend door de nicotine. Hoe vaker je rookt, des te sneller wil je lichaam nog meer nicotine. Zo raak je verslaafd. Er zijn heel wat mensen die niet alleen roken, maar daarbij ook verslaafd zijn aan andere middelen of activiteiten. Hoewel we geen behandeling kunnen aanbieden voor het roken, helpen we bij Trubendorffer wel mensen herstellen van verslaving die zij bijvoorbeeld naast het roken hebben ontwikkeld. Ons advies is daarbij om tegelijk met alles te stoppen (abstinentie), want daarmee is de kans op blijvend herstel van je verslaving het grootst.


Contact met Trubendorffer

Hoe lang blijft de trek in een sigaret? Hoe lang blijft de drang naar een sigaret als je ook verslaafd bent aan andere middelen? En kan ik beter één verslaving tegelijk behandelen of alles tegelijk? Bij Trubendorffer bieden we geen behandeling tegen roken aan. Wel kunnen we je helpen met goede informatie en een intensief behandelprogramma dat je volgt terwijl je thuis woont voor eventuele andere verslavingen die je naast het roken hebt ontwikkeld. Wil je persoonlijk advies? Bel ons dan op 0800-999 9998.

 
"Ik heb de tips uit het e-book geprint en op mijn koelkast geplakt. Dankzij de stappen ben ik van een weekenddrinker naar volledig alcoholvrij gegaan." – Milou
 

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)