De gevolgen van overmatig gamen

voor je gezondheid, lichaam en hersenen

Computerspelletjes spelen is de favoriete hobby van veel jongeren. Maar sommigen besteden er zoveel tijd aan, dat ze te maken krijgen met de gevolgen van overmatig gamen. Geldt dat ook voor jou of je kind? Trubendorffer helpt je om van psychische en lichamelijke klachten door gamen af te komen. We bieden ambulante hulp: opname in een kliniek is meestal niet nodig!

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Is gamen slecht voor je gezondheid?

Jongeren die veel gamen horen het regelmatig van hun ouders: gamen slecht voor je gezondheid! De invloed van gamen op de hersenen en de rest van het lichaam kan inderdaad behoorlijk negatief zijn. Ook op sociaal vlak merk je de gevolgen van overmatig gamen al snel. Gamers hebben bijvoorbeeld slechter contact met ouders en vrienden. Ook gaat overmatig gamen ten koste van school of werk.


Wat doet gamen met je hersenen?

Er wordt wereldwijd veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van gamen op de hersenen. Uit recent onderzoek bleek dat het brein van gamers minder goed werkt dan dat van mensen die nooit videospelletjes spelen. Gamen stimuleert vooral een bepaald deel van de hersenen en een ander gedeelte juist veel minder. Die onbalans vergroot de kans op hersenaandoeningen als schizofrenie, Alzheimer en depressies. Het antwoord op de vraag ‘wat doet gamen met je hersenen’ is dus eenvoudig: niet veel goeds.


Lichamelijke klachten door gamen

Naast de slechte invloed van gamen op je hersenen en sociale leven, is het ook niet goed voor je lijf. De gevolgen van overmatig gamen voor je lichaam zijn bijvoorbeeld:

  • hoofdpijn
  • droge of geïrriteerde ogen
  • spier- en gewrichtsklachten
  • rugpijn
  • overgewicht

Trubendorffer helpt bij de gevolgen van overmatig gamen

Te veel gamen is slecht voor je gezondheid. Zoek je hulp voor jezelf of je kind om de gevolgen van overmatig gamen in te dammen? Trubendorffer heeft een afkickprogramma waarbij je niet wordt opgenomen in een kliniek. Bel vandaag nog om een intakegesprek te plannen: 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8