Afkickkliniek gameverslaving

meestal niet nodig!

Je hoort regelmatig dat mensen kiezen voor een afkickkliniek om van hun gameverslaving te herstellen. Gelukkig is opname in een afkickkliniek voor gamers meestal helemaal niet nodig. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose biedt ambulante verslavingshulp bij gameverslaving voor iedereen vanaf 18 jaar. Je herstelt in je eigen woonomgeving en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor een intensieve behandeling.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de gametest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Hoe ontstaat een gameverslaving?

Games zijn interactieve spellen die je op een spelcomputer, smartphone, computer of ander elektronisch apparaat speelt. Er is niks mis met af en toe een game spelen. Games zijn echter zo ontworpen dat je ze wilt blijven spelen. In Nederland zijn naar schatting zo’n 20.000 mensen verslaafd aan gamen. Gelukkig is opname in een afkickkliniek om met games te stoppen meestal niet nodig.


Afkickkliniek gamen

Wanneer je verslaafd bent geraakt aan gamen, ga je steeds meer gamen en lukt het je niet om te stoppen. Wanneer je niet kunt gamen, word je onrustig en chagrijnig. Uiteindelijk staat je hele leven in het teken van gamen. Je verwaarloost je andere interesses, sociale contacten, je gezondheid en verantwoordelijkheden als school of werk.


Nadelen van een afkickkliniek voor gameverslaving

Je kunt kiezen voor behandeling in een afkickkliniek om van je gameverslaving te herstellen. Een belangrijk nadeel van een opname in een afkickkliniek voor gamers is dat je tijdelijk niet naar je werk of school kunt. Nadat je thuiskomt uit een afkickkliniek is games spelen weer aantrekkelijk omdat je niet in je eigen omgeving hebt geleerd om met de verleiding om te gaan.


Herstel van je gameverslaving bij Trubendorffer

Trubendorffer is geen afkickkliniek voor gameverslaving. Wij werken met een bewezen effectief ambulant behandelprogramma. Je blijft gewoon thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor persoonlijke begeleiding en deelname aan zelfhulpgroepen. Daarmee is de kans op blijvend herstel het grootst. Bel ons op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8