Colombiaanse verkoudheid

Wat is dat?

Wellicht heb je de uitdrukking ‘Colombiaanse verkoudheid’ of ‘Colombiaanse griep’ wel eens gehoord. Maar wat is een Colombiaanse verkoudheid, hoe lang duurt een Colombiaanse verkoudheid en wat te doen om ervan af te komen? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft tips tegen Colombiaanse verkoudheid. Ook helpen we je stoppen met cocaïne (coke). Je komt daarvoor naar een van onze behandellocaties of volgt de behandeling online terwijl je thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een Colombiaanse verkoudheid?

Een Colombiaanse verkoudheid wordt ook wel de Colombiaanse griep genoemd. Het is een ontsteking van je neusslijmvlies door het snuiven van coke. Het risico op een Colombiaanse verkoudheid en de symptomen die daarbij horen, zoals snotteren en niezen, nemen toe naarmate je vaker coke gebruikt. Maar niet iedere cokegebruiker krijgt een Colombiaanse verkoudheid en hoe lang je coke gebruikt voordat je last krijgt, wisselt per persoon.


Tips tegen Colombiaanse verkoudheid

Je kunt een Colombiaanse verkoudheid alleen voorkomen door geen coke te snuiven. Wel kun je het risico op een Colombiaanse verkoudheid en de symptomen daarvan verlagen. Spoel na het snuiven je neus met water. Gebruik je eigen buis of papier om de coke mee te snuiven en deel die niet met anderen. En gebruik niet te vaak coke, zodat je neusslijmvlies tussendoor weer kan herstellen.


Colombiaanse verkoudheid: wat te doen als je verslaafd bent geraakt

De beste manier om een Colombiaanse verkoudheid te verhelpen, is door te stoppen met coke. De ervaren professionals van Trubendorffer ondersteunen je daarbij met een intensief behandelprogramma, dat gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie en lotgenotencontact. Je herstelt in je eigen woonomgeving, waardoor jouw kans op blijvend succes het grootst is.


Trubendorffer helpt bij cocaïneverslaving

Wil jij je Colombiaanse verkoudheid verhelpen door te stoppen met coke? Wij helpen je daarbij. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer en bespreek hoe je een Colombiaanse verkoudheid in de toekomst wilt voorkomen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8