Coke en borstvoeding

kijk hier mee uit

Sommige vrouwen vragen zich af of coke en borstvoeding goed samengaan. En hoe lang blijft coke in moedermelk aanwezig? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit waarom je beter geen coke kunt gebruiken als je borstvoeding geeft. Vind je dat moeilijk? Met ons effectieve behandelprogramma helpen we je stoppen met coke terwijl je gewoon thuis woont.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de cocaïnetest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Effecten van coke

Cocaïne (coke) is een pepdrug die afkomstig is van de Zuid-Amerikaanse cocaplant. Je snuift het witte poeder op; dat staat ook wel bekend als een lijntje nemen. Je voelt je daarna actief, alert en vrolijk. Daarna volgt echter meestal een dip, waarin je je juist moe en somber voelt. De verleiding is dan groot om weer een lijntje te nemen, waardoor je makkelijk verslaafd raakt aan coke.


Coke en borstvoeding

Coke en borstvoeding is geen goede combinatie. Je kind krijgt dan ook coke binnen en kan daar blijvende schade aan overhouden. Het advies is dus om te stoppen met coke en borstvoeding te kolven en de melk weg te gooien.


Hoe lang blijft coke in moedermelk?

Coke blijft ongeveer 2 tot 4 dagen in je urine aantoonbaar. In moedermelk wordt coke geconcentreerd, waardoor de kans groot is dat je baby het ook binnenkrijgt. Het advies is daarom om gedurende 1 tot 2 weken na het gebruik van coke geen borstvoeding te geven. Kolven kan dus wel, maar gooi de melk daarna weg en geef je kind flesvoeding (of moedermelk die je van tevoren gekolfd en ingevroren hebt).


Cokeverslaving? Trubendorffer helpt

Gebruik van coke en borstvoeding gaan niet samen. Wil je stoppen met coke om problemen bij jezelf en je kind te voorkomen? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek met de professionals van Trubendorffer. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al duizenden mensen blijvend hersteld van hun verslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8