Afkickkliniek Venlo

en omgeving

De eerste stap naar afkicken is hulp zoeken. Zoek je een afkickkliniek in Venlo maar twijfel je over opname? Ambulante zorg kan een oplossing zijn. Trubendorffer is geen afkickkliniek, maar biedt ambulante behandelingen.

Een ambulante behandeling is erop gericht om je dagelijks leven zo intact mogelijk te laten. We hebben geen behandellocatie in Venlo, maar je kunt wel bij onze locatie in Nijmegen en Tilburg terecht. Je leest meer over de verschillende opties van verslavingszorg in Venlo.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Verschil verslavingskliniek in Venlo of ambulante hulp

Denk je aan afkicken, dan denk je aan een afkickkliniek of verslavingskliniek. In Venlo en omstreken zijn daar verschillende locaties voor. Toch zijn er meer manieren om van je verslaving af te komen. Zoek je een verslavingshulp in Venlo? Dan is het goed om het verschil tussen een afkickkliniek of ambulante zorg te weten. Het belangrijkste verschil is de omgeving waarin je herstelt van je verslaving. Tijdens een klinische opname in een afkickkliniek ben je afgezonderd van de buitenwereld. Je hebt geen last van afleiding en richt je volledig op je herstel. Bij ambulante verslavingshulp blijf je thuis wonen. Je gaat tijdens je behandeling dus direct aan de slag met de prikkels en uitdagingen die je vertrouwde omgeving met zich meebrengen.

Voordelen van afkickkliniek vs. ambulante verslavingszorg in Venlo

Beide behandelmethodes hebben hun eigen voordelen. Ben je benieuwd naar de voordelen die een verslavingskliniek in Venlo je kan brengen? Hieronder zetten we de voordelen van beide behandelmogelijkheden op een rijtje:

Voordelen verslavingskliniek in Venlo  

 • Verblijf in de kliniek 
 • Volledig gericht op herstel zonder afleiding 
 • Afgezonderd van de buitenwereld: geen prikkels 
 • Detoxen: lichamelijk afkicken onder medische begeleiding 

Voordelen ambulante verslavingshulp in Venlo 

 • Intensieve behandeling waarbij je één of meerdere keren per week naar de behandellocatie komt 
 • Verblijf in je eigen, vertrouwde omgeving  
 • Direct aan de slag met verleidingen en prikkels in je leefomgeving 
 • Leren omgaan met risicofactoren in de praktijk, waardoor kans op definitief stoppen het grootst is 

Mogelijkheden verslavingshulp in Venlo

Wil je stoppen met alcohol drinken of drugs of medicijnen gebruiken? Dan is professionele hulp zoeken stap één. Soms is het verstandig om eerst een lichamelijke detox te doen. Dan kom je van je ontwenningsverschijnselen af onder medische begeleiding. Dit kan in een afkickkliniek in Venlo of ergens anders. Ambulante verslavingszorg in Venlo kan daar een goed vervolg op zijn. Direct starten met een ambulante behandeling is ook een mogelijkheid. Dit ligt aan jouw verslaving, hoe vaak en hoe veel je gebruikt, je persoonlijke situatie en behoeften.

Hulp bij de juiste behandeling?

Zoek je hulp bij het vinden van de juiste behandeling voor jou? Bel dan voor een voor een intakegesprek met één van de professionals van Trubendorffer. Daarna helpen we je graag met het maken van een geschikt behandelplan en vertellen je over de mogelijkheden van deze behandelingen combineren. Mocht opname in een afkickkliniek in Venlo toch nodig zijn voor bijvoorbeeld een detox, dan verwijzen we je door.

Als je zoekt naar ambulante verslavingshulp in Venlo, zitten de dichtstbijzijnde locaties van Trubendorffer in Nijmegen en Tilburg:

Behandellocatie Trubendorffer – Nijmegen
St. Annastraat 6
6524 GA Nijmegen

Behandellocatie Trubendorffer – Tilburg
Spoorlaan 424
5038 CG Tilburg