Afkickkliniek Gelderland

en omgeving

Afkickkliniek Gelderland

Zoek je een manier van je verslaving af te komen? Verslavingshulp betekent niet altijd dat je moet worden opgenomen in een kliniek. Bij ambulante zorg blijf je thuis wonen terwijl je een behandeling volgt. Wil je van je verslaving afkomen zonder opname? Dan biedt Trubendorffer een alternatief voor een afkickkliniek in Gelderland, met een behandellocatie in Nijmegen. Trubendorffer is geen afkickkliniek, maar een aanbieder van ambulante zorg. Je leest hier meer over wat ambulante zorg precies is en over de intensieve behandelmethode bij onze locatie in Gelderland.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Geen opname bij een verslavingskliniek in Gelderland

Of opname in een verslavingskliniek noodzakelijk is voor herstellen van je verslaving, ligt aan het soort verslaving waar je mee te maken hebt. Is dat een lichamelijke verslaving of een gedragsverslaving? Bij een lichamelijke verslaving ben je verslaafd aan alcohol, drugs of medicijnen. Stop je daarmee, dan kan je heftige ontwenningsverschijnselen krijgen. Of een ambulante behandeling geschikt voor je is, ligt aan hoe vaak en hoe veel je gebruikt. In sommige gevallen verwijzen we je eerst door naar een verslavingskliniek in Gelderland. Bij een gedragsverslaving, zoals een gok- of relatieverslaving, dan is een lichamelijke detox niet nodig. Een ambulante behandeling kan dan ook de hulp bieden die je nodig hebt.

Voordelen ambulante verslavingszorg in Gelderland

Ambulante verslavingszorg betekent dat je thuis blijft wonen terwijl je op de behandellocatie een intensieve behandeling krijgt. Je wordt dus niet opgenomen in een kliniek. Dat heeft voordelen:

  • Omgaan met triggers in je omgeving is een van de moeilijkste dingen van herstellen van een verslaving. Hier leer je tijdens je behandeling direct mee omgaan.  
  • Je brengt direct alles wat je leert tijdens de behandeling in de praktijk. 
  • Je blijft alledaagse dingen doen, zoals werken, studeren en sporten.  
  • Je behoudt je sociale contacten, vrienden en familie.  

Alternatief voor afkickkliniek in Gelderland

Wil je herstellen van je verslaving zonder opgenomen te worden? Bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose staan we dag en nacht voor je klaar. We maken een behandelplan samen met jou, op basis van jouw behoeften. Als het nodig is om eerst een lichamelijke detox te doen, dan verwijzen we je door naar een afkickkliniek in Gelderland voor we je verder helpen met onze ambulante verslavingszorg. Een ambulante behandeling houdt in dat je een paar keer per week naar de behandellocatie komt. Daar ontvang je de hulp die je nodig hebt, in de vorm van een-op-een begeleiding, groepsgesprekken en meer.

Als je zoekt naar verslavingshulp in Gelderland en omgeving, is Nijmegen onze dichtstbijzijnde locatie:

Behandellocatie Nijmegen
St. Annastraat 6
6524 GA Nijmegen

We helpen je graag bij het vinden van de juiste behandelmethode voor jou. Bel 0800-999 9998 voor een eerste gesprek over onze behandelmogelijkheden.