Afkickkliniek Bussum

en omgeving

Afkickkliniek in Bussum

Verslavingshulp betekent niet altijd dat je opgenomen hoeft te worden. Zoek je een alternatief voor een afkickkliniek rondom Bussum? Bij Trubendorffer ziet verslavingszorg er net even anders uit dan als je naar een afkickkliniek zou gaan. Je blijft tijdens je behandeling bij Trubendorffer gewoon thuis wonen. Voor je behandeling kom je één tot meerdere keren per week naar een behandellocatie in de buurt. We hebben geen verslavingskliniek in Bussum, maar je kan wel in Amsterdam of Utrecht terecht. We vertellen je meer over onze manier van behandelen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Afkickkliniek versus ambulante verslavingszorg bij Bussum in de buurt

Veel mensen denken dat een afkickkliniek de enige manier is om van je verslaving af te komen. Maar dat ligt volledig aan het soort verslaving waar je mee te maken hebt: een lichamelijke verslaving of een gedragsverslaving. Bij een lichamelijke verslaving ben je verslaafd aan alcohol, drugs of medicijnen. Afhankelijk van het middel dat je gebruikt en hoe vaak je gebruikt, kan je ernstige ontwenningsverschijnselen krijgen als je afkickt. Om daar op een veilige en verantwoorde manier mee om te gaan, is een opname in een afkickkliniek vaak een goede eerste stap. Daarna kan je leren omgaan met je verslaving. Bij een gedragsverslaving, zoals een gok- of een relatieverslaving, is dat niet nodig. Hier horen geen ontwenningsverschijnselen bij. Je kan dus zonder voorafgaande opname je behandeling bij Trubendorffer starten.

Redenen om voor ambulante verslavingshulp in Bussum en omgeving te kiezen

Ambulante verslavingshulp betekent dat je niet in een kliniek wordt opgenomen, maar dat je gewoon thuis blijft wonen tijdens je behandeling. Dat heeft een aantal voordelen:

  • Je kunt alledaagse activiteiten gewoon blijven doen, zoals werken, studeren, sporten en afspreken met vrienden. 
  • Alles wat je leert, kan je direct in de praktijk brengen.  
  • Je leert omgaan met lastige situaties die een trigger zijn voor je verslaving. 
  • De mensen om je heen kunnen je beter steunen tijdens je behandeling. 

Verslavingskliniek in Bussum zonder opname

Trubendorffer is dus geen afkickkliniek. We hebben dan ook geen verslavingskliniek in Bussum, maar onze behandellocaties zitten wel in de buurt. De dichtstbijzijnde kliniek is in Amsterdam of je kan in Utrecht terecht.

Behandellocatie Amsterdam Obiplein
Obiplein 18E
1094 RB Amsterdam

Behandellocatie Utrecht
Mariaplaats 23
3511 LK Utrecht

Ook al blijf je thuis wonen, je volgt een intensief behandelprogramma op een van onze locaties dat al duizenden mensen van hun verslaving hielp af te komen. Geïnteresseerd? Bel vandaag nog 0800-999 9998 voor een eerste gesprek met onze professionals.