Naltrexon

Bij ontwenning

Naltrexon is een opiaatantagonist, een middel dat voorgeschreven kan worden bij een verslaving aan opiaten of alcohol. Het is een type medicijn dat euforische gevoelens of het ‘high voelen’ blokkeert na het gebruik van opiaten of alcohol. Het kan helpen bij de ontwenningsfase aangezien het de hunkering naar het verslavende middel vermindert.

Als huisarts bent u wellicht de eerste die verslavingsproblematiek detecteert bij uw patiënt. Zoekt u naar de juiste behandeling voor een patiënt met een opiaten- of alcoholverslaving? U kunt bij ons terecht voor het aanmelden of doorverwijzen van uw patiënt met een dergelijke verslaving. Trubendorffer biedt unieke ambulante behandelingen die minder kans geven op terugval. Aanmelden gaat eenvoudig via ZorgDomein.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega


Naltrexon HCL en Naltrexon dosering

De werkzame stof in Naltrexon is naltrexonhydrochloride (Naltrexon HCL) en is verkrijgbaar in filmomhulde tabletten van 50 milligram. De Naltrexon 50 mg tablet kan worden verdeeld in gelijke doses (Farmacotherapeutisch Kompas). De Naltrexon-dosering moet ingesteld en gesuperviseerd worden door een gekwalificeerde arts.


Werking van Naltrexon en alcohol

Naltrexon is een zuchtremmer die ervoor zorgt dat de behoefte aan alcohol vermindert. Wanneer de patiënt bij inname van Naltrexon toch alcohol drinkt, blijft het sterk belonende effect uit. Deze Naltrexon-ervaring helpt te voorkomen dat de patiënt na een periode van abstinentie een terugval krijgt. Naltrexon wordt onder meer voorgeschreven wanneer de patiënt een patroon van veel alcohol drinken in korte tijd heeft ontwikkeld (binge-drinken), maar wordt ook voorgeschreven voor patiënten die al langere periode kampen met alcoholproblemen. Gebruik van dit medicijn staat niet op zichzelf. Hier hoort psychosociale ondersteuning bij. Wij bieden een ambulante behandeling waarbij uw patiënt werkt aan de alcoholverslaving op psychisch gebied.


Verwijs uw patiënt door naar Trubendorffer

Trubendorffer weet precies wat er nodig is om te herstellen van een verslaving. Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar met een verslaving via onze ambulante behandelingen. Door het ambulante karakter van deze zorgverlening staan flexibiliteit en een persoonlijke aanpak centraal. Patiënten bezoeken onze behandellocaties maar blijven in hun eigen omgeving wonen, in tegenstelling tot opname in een afkickkliniek. Hierdoor vormt de dagelijkse verleiding van de routine onderdeel van de behandeling. De patiënt past direct in de praktijk, in het dagelijks leven, toe wat tijdens behandelingen is geleerd. Dit bevordert herstel en vermindert de kans op een terugval.

Wilt u een patiënt doorverwijzen naar Trubendorffer? Dit gaat eenvoudig via ons intercollegiale telefoonnummer of met een aanmelding via ZorgDomein.

➤ Aanmelden via Zorgdomein ☎ Bel met een collega