Top 10 drugs

verslavende drugs

Het gebruik van drugs en andere verslavende middelen komt veel voor in Nederland. Maar wat zijn de top 10 gevaarlijkste drugs als het gaat om verslaving? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft je een overzicht van de top 10 drugs die het meest gebruikt worden en de meest verslavende drugs top 10. Ben je verslaafd geraakt? Dan kun je bij ons terecht voor een ambulante behandeling. Je volgt ons intensieve programma terwijl je gewoon thuis blijft wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

 • Al 4000+ mensen gingen je voor
 • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
 • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Top 10 drugs

Alcohol en tabak zijn de meest gebruikte legale drugs. Uit onderzoek (Nationale Drug Monitor 2018) blijkt dat dit in Nederland de meest recreatief gebruikte drugs zijn die onder de Opiumwet vallen:

 1.  Cannabis
 2. Benzodiazepines
 3. XTC
 4. Lachgas
 5. Amfetamine
 6. Ketamine
 7. Ritalin
 8. Cocaïne
 9. GHB
 10. Heroïne

Hoe gevaarlijk zijn drugs?

Bij het beoordelen hoe gevaarlijk drugs zijn, kijken onderzoekers naar verschillende aspecten. Zo beoordelen ze het risico op gezondheidsproblemen door de drug op korte en lange termijn. Ook wordt het risico op verslaving meegenomen. In de meeste onderzoeken worden ook de gevolgen voor de samenleving ingeschat, zoals overlast en criminaliteit. Daarmee maken ze een top 10 gevaarlijkste drugs.


De meest verslavende drugs top 10

Wanneer er alleen gekeken wordt naar de kans op verslaving, ziet de top 10 drugs er iets anders uit. Niet ieder middel is immers even verslavend. Dit is de top 10 als het gaat om de meest verslavende drugs:

 1. Heroïne
 2. Crack
 3. Tabak
 4. Methamfetamine
 5. Cocaïne
 6. Alcohol
 7. Amfetamine
 8. Benzodiazepines
 9. GHB
 10. Cannabis

Stoppen met drugs bij Trubendorffer

Ben je verslaafd geraakt aan één van de middelen uit de top 10 drugs of andere middelen? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij helpen je van je verslaving herstellen met een ambulant behandelprogramma. Je blijft thuis wonen terwijl je het programma volgt in één van onze behandellocaties en wordt dus niet opgenomen in een kliniek. Je bereikt ons op 0800-999 9998.

☎ Bel 0800 - 999 999 8