gevolgen van drugs

korte en lange termijn

Drugs gebruiken is slecht voor je. De gevolgen van drugs verschillen per drug en per persoon. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit wat de gevolgen van drugs op korte termijn en lange termijn zijn. Ook kun je bij ons terecht wanneer je verslaafd bent geraakt. Wij helpen je met een ambulant programma, dus zonder opname in een kliniek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Wat zijn de gevolgen van drugs?

Het gebruik van drugs heeft allerlei nadelen. Zo hebben drugs acute gezondheidsrisico’s maar kun je ook last krijgen van nadelige gevolgen van drugs op lange termijn. Drugs zijn geestelijk en/of lichamelijk verslavend, waardoor je er steeds moeilijker mee kunt stoppen. Drugsgebruik en -verslaving kunnen gevolgen hebben voor de mensen om je heen. Ook zijn er gevolgen van drugs op maatschappelijk niveau, zoals verkeersongelukken, agressie en criminaliteit.


Gevolgen van drugs op korte termijn

Behalve de gewenste werking hebben drugs ook allerlei bijwerkingen. De acute gevolgen van drugs variëren per drug. Enkele algemene voorbeelden zijn agressief gedrag, ademstilstand en bewusteloosheid. Meestal ontstaan dergelijke problemen door vervuilde drugs of verkeerd gebruik, zoals overdosering of het combineren van verschillende drugs (inclusief alcohol). Daarnaast is niet iedereen even gevoelig voor bepaalde effecten van drugs.


Gevolgen van drugs op lange termijn

Langdurig drugsgebruik kan leiden tot gezondheidsschade. Wanneer je verslaafd bent aan drugs, kun je problemen krijgen met de mensen in je omgeving. Je verwaarloost de zorg voor jezelf en je gezin en verantwoordelijkheden op je werk of school. Ook krijgen veel drugsverslaafden financiële problemen.


Herstellen van je drugsverslaving bij Trubendorffer

Heb jij last van de gevolgen van drugs en wil je ermee stoppen? Dan ben je bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose aan het juiste adres. Ons ambulante behandelprogramma volg je in één van onze behandellocaties terwijl je thuis woont en je dagelijkse bezigheden volgt. Bel naar Trubendorffer op telefoonnummer 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.
☎ Bel 0800 - 999 999 8