Afkicken drugs

Lukt vaak niet alleen

Gebruik je regelmatig drugs? Heeft dit negatieve gevolgen voor je leven? Wil je stoppen maar lukt het niet? Wat je ook gebruikt, afkicken van drugs is niet makkelijk. Maar met de juiste hulp kom je echt van je drugsverslaving af.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe kan ik afkicken van drugs?

Of je nou regelmatig cocaïne, speed, cannabis of een andere drug neemt, als je verslaafd bent aan drugs ben je afhankelijk van het prettige gevoel dat de drugs je geven. Je weet wel dat het slecht voor je is, maar de lichamelijk en/of geestelijke afhankelijkheid en de ontwenningsverschijnselen als je niet gebruikt, zorgen ervoor dat stoppen met het gebruik heel moeilijk is.


Afkickverschijnselen drugs

Stop je met het gebruik van drugs, dan krijg je al snel afkickverschijnselen. Hoe lang je hier last van hebt en hoe hevig de afkickverschijnselen zijn, hangt af van hoe vaak en veel je normaal gesproken gebruikt. Ook verschilt dit per soort drugsverslaving.

Dit zijn afkickverschijnselen van drugs die veel voorkomen:

  •  rusteloosheid
  • misselijkheid
  • prikkelbaarheid
  • hoofdpijn
  • zweten
  • verhoogde bloeddruk
  • spierkrampen

Afkickkliniek drugs

Het klinkt als de ideale plek om van je drugsverslaving af te komen: een afkickkliniek. Je zit in een nieuwe omgeving met minder verleiding. Je hoeft met niets anders bezig te zijn dan met afkicken. En na thuiskomst ga je clean en wel door met je leven.

Helaas blijkt in de praktijk dat een behandeling in een afkickkliniek vaak niet de ideale manier is om van je verslaving af te komen. Zodra je thuiskomt, krijg je te maken met lastige situaties en verleidingen waar je lange tijd van was afgeschermd. Zo ga je al snel opnieuw drugs gebruiken.


Hulp bij afkicken drugs

Wat is dan het alternatief voor een afkickkliniek voor drugs? Een behandeling waarbij je gewoon thuis blijft wonen terwijl je aan het afkicken bent. Ambulante zorg heet dat.

De behandelingen van Trubendorffer, hulp bij verslaving en dubbele diagnose, zijn persoonlijk en erop gericht om je dagelijkse leven intact te laten. Je slaapt dus gewoon thuis en kan je dagelijkse bezigheden blijven doen. Zo kun je afkicken en leer je in de praktijk hoe je met verleidingen om moet gaan.

De kans op een terugval is hierdoor kleiner dan na een verblijf in afkickkliniek. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring en is onze behandeling bewezen effectief. Zo zorgen we er samen voor dat je voor eens en voor altijd van je verslaving aan cocaïne, cannabis of welke drug dan ook afkomt.

Direct een intake inplannen? Wij zijn 365 dagen te bereiken. Bel ons via 0800-999 999 8. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8