Met hoeveel alcohol kan je rijden

wat is toegestaan

De meeste Nederlanders drinken regelmatig een glaasje. Maar met hoeveel alcohol op kan je rijden en wanneer kun je beter niet deelnemen aan het verkeer? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt het uit en helpt je herstellen van je verslaving met ons ambulante behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Alcohol

Alcohol is de meest gebruikte legale drug. Ruim 80% van de volwassenen drinkt regelmatig. Alcohol brengt echter allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo is het risico op ziektes als kanker verhoogd als je regelmatig drinkt. Ook is alcohol verslavend en beïnvloedt het je reactievermogen.


Met hoeveel alcohol kan je rijden?

Kan je veilig rijden nadat je een paar drankjes op hebt? Je denkt alles onder controle te hebben, maar in werkelijkheid rijden mensen duidelijk slechter nadat ze 2 glazen drank op hebben. Je neemt minder goed waar wat er om je heen gebeurt en je reageert trager. Je creëert daarmee onveilige verkeerssituaties.


Met hoeveel alcohol is rijden nog toegestaan?

In Nederland mag je niet deelnemen aan het verkeer wanneer het alcoholgehalte in je bloed hoger is dan 0,5 promille. Voor bestuurders die hun rijbewijs nog geen 5 jaar hebben, ligt deze grens op 0,2 promille. Dit is ongeveer 1 glas voor mannen en minder voor vrouwen. Hoeveel alcohol je mag drinken voordat je gaat rijden, is dus mede afhankelijk van je geslacht. Maar verkeersdeelname is sowieso af te raden als je meer dan 2 glazen hebt gedronken.


Herstellen van je alcoholverslaving bij Trubendorffer

Weet je met hoeveel alcohol je kunt rijden, maar drink je regelmatig meer? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving voor meer informatie. Het kan namelijk zijn dat je verslaafd bent geraakt aan alcohol. Onze betrokken en deskundige professionals zijn bereikbaar via telefoonnummer 0800-999 9998. Bij ons kun je gewoon thuis blijven wonen tijdens de behandeling, die je op één van onze behandellocaties volgt.
☎ Praat nu met een deskundige