Hoe oud wordt een alcoholist?

gemiddeld

Dat te veel alcohol drinken niet gezond is, weten de meeste mensen wel. Bovendien heeft alcohol drinken ook invloed op je levensverwachting. Maar hoe oud wordt een alcoholist gemiddeld? Die vraag wordt hier beantwoord door Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Wij kunnen je ook helpen herstellen van een alcoholverslaving. Je blijft gewoon thuis wonen terwijl je frequent naar onze behandellocatie komt voor professionele hulp.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Hoe oud wordt een alcoholist?

Hoe oud wordt een alcoholist? Dat is lastig te zeggen. Uit de huidige onderzoeken blijkt dat de gemiddelde levensverwachting van alcoholisten ongeveer 60 jaar is, oftewel zo’n 10–20 jaar korter dan bij de algemene bevolking. Veel wetenschappelijk onderzoek naar de levensverwachting van een alcoholist is echter uitgevoerd bij mensen boven de 50 jaar. Gegevens over jongere alcoholisten zijn daarbij niet meegenomen en mogelijk sterven alcoholisten gemiddeld op nog jongere leeftijd.


Waarom is de levensverwachting van een alcoholist korter?

Alcohol verhoogt het risico op allerlei ziektes, zoals kanker, hart- en vaatziekten, dementie en leverziektes, waardoor alcoholisten gemiddeld eerder doodgaan dan iemand die niet of nauwelijks drinkt. Ook gaat alcoholgebruik vaak samen met allerlei andere risicofactoren, zoals roken en overgewicht.


Alcoholverslaving

Wanneer je regelmatig alcohol drinkt, kun je eraan verslaafd raken. In Nederland zijn er naar schatting ruim 80.000 alcoholisten: mensen die lichamelijk en geestelijk niet zonder alcohol kunnen. Drink jij meer dan 5–7 glazen alcohol per week en vind je het moeilijk om hiermee te stoppen? Overweeg dan professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Herstel van je drankverslaving bij Trubendorffer

Ben je geschrokken van het antwoord op de vraag: hoe oud wordt een alcoholist? En wil je minderen of stoppen met alcohol, maar lukt je dit niet zonder hulp? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Met ons intensieve behandelprogramma hebben we al veel mensen blijvend van hun alcoholverslaving helpen herstellen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8

 

?Voor wie is Trubendorffer?
Trubendorffer levert intensieve ambulante behandelingen (behandeling zonder opname) voor iedereen ouder dan 18 jaar met een verslavingsprobleem. Bel altijd met ons via 0800 999 999 8 om het te hebben over je verslavingen, ook al heb je 100 vraagtekens wij kunnen je helpen!
?Wanneer start de behandeling?
De behandeling start wanneer het behandelplan is getekend (meestal op de dag van je intake). Je kan gelijk starten met het bezoeken van de groepsgesprekken bij Trubendorffer en het deelnemen aan zelfhulpgroepen in je nabije omgeving. Jouw persoonlijke behandelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op om de eerste individuele afspraak in te plannen.
?Hoe lang zal de behandeling duren?
Dat verschilt per persoon en hulpvraag, maar gemiddeld duurt de behandeling twintig weken.
?Wat moet ik zelf doen tijdens de behandeling?
Je zet je in voor de behandeling en je komt je afspraken na. Je bent eerlijk over wat wel en niet kan; dan kunnen we het er vervolgens over hebben. Als je het achterhoudt niet.
?Wat gaat er gebeuren tijdens de behandeling?
De behandeling bestaat uit face to face gesprekken, contact via beeldbellen/Telefoon/SMS (EHealth), groepsgesprekken bij Trubendorffer en het bezoeken van meetings (zelfhulpgroepen). Plan zelf jouw intakegesprek en we kunnen je direct helpen.