Afkickkliniek antidepressiva Of thuis afkicken

Iemand die depressieve klachten heeft, is in eerste instantie blij als de arts antidepressiva voorschrijft. Hij of zij voelt zich beter. Maar helaas is het erg lastig om weer te stoppen met deze medicijnen. Trubendorffer helpt jou stoppen! We bieden ambulante hulp. Je hoeft dus niet naar een afkickkliniek om van antidepressiva af te kicken.

➤ Plan jouw intake ☎ Praat nu met een deskundige

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Antidepressiva: een uitleg

Antidepressiva beïnvloeden stofjes in de hersenen die gevoelens bepalen en verdoven zo onze emoties. Artsen kiezen meestal uit drie soorten antidepressiva. Ten eerste zijn er tricyclische antidepressiva, voor depressieve en dwangklachten. Ook serotonine heropname remmers worden geslikt tegen depressie en paniek- en dwangklachten. Tot slot zijn er serotonine-norepinefrine heropname remmers, die ook helpen bij chronische pijn.


Zijn antidepressiva verslavend?

Ongeveer een derde van mensen die antidepressiva slikken, vindt het erg lastig om ermee te stoppen. Anders dan bij alcohol of drugs hoef je er niet steeds meer van te slikken voor hetzelfde effect. Maar veel antidepressiva zijn verslavend, dus abrupt stoppen lukt vaak niet. Professionele hulp om van antidepressiva af te komen, is dus meestal wel nodig.


Abrupt stoppen met antidepressiva: kan dat?

Veel mensen die antidepressiva slikken proberen op eigen houtje te stoppen. Vaak krijgen ze last van ontwenningsverschijnselen. Het gaat dan om lichamelijke klachten, zoals slaapproblemen, hoofdpijn en griepachtige klachten. Maar ook mentaal gezien is abrupt stoppen met antidepressiva geen goed idee. Verdoofde gevoelens en emoties komen weer terug. Slik je al langere tijd antidepressiva? Stop dan niet ineens, maar doe dat in stapjes. De professionele begeleiding van Trubendorffer bij afkicken van antidepressiva helpt je verantwoord afbouwen.


Trubendorffer helpt bij elke verslaving

Ben je op zoek naar een afkickkliniek om met antidepressiva te stoppen? Trubendorffer helpt je bij het afkicken, zonder dat je opgenomen hoeft te worden in een kliniek. Bel vandaag nog om een intakegesprek te plannen: 0800-999 9998.
☎ Praat nu met een deskundige