Afkickkliniek antidepressiva

Of thuis afkicken

Iemand die depressieve klachten heeft, is in eerste instantie blij als de arts antidepressiva voorschrijft. Hij of zij voelt zich beter. Maar helaas is het erg lastig om weer te stoppen met deze medicijnen. Wij helpen jou graag hierbij. We bieden ambulante hulp, dat houdt in dat je thuis kan blijven wonen tijdens je behandeling. In de praktijk blijkt dat je niet altijd naar een afkickkliniek hoeft om van antidepressiva af te kicken. In sommige gevallen kan dit wel raadzaam zijn. Bel ons, onze experts kijken samen met jou naar een passende behandelmethode.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Wij helpen meer dan 1.500 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Antidepressiva: een uitleg

Antidepressiva beïnvloeden stofjes in de hersenen die gevoelens bepalen en verdoven zo onze emoties. Artsen kiezen meestal uit drie soorten antidepressiva. Ten eerste zijn er tricyclische antidepressiva, voor depressieve en dwangklachten. Ook serotonine heropname remmers worden geslikt tegen depressie en paniek- en dwangklachten. Tot slot zijn er serotonine-norepinefrine heropname remmers, die ook helpen bij chronische pijn.


Zijn antidepressiva verslavend?

Ongeveer een derde van mensen die antidepressiva slikken, vindt het erg lastig om ermee te stoppen. Anders dan bij alcohol of drugs hoef je er niet steeds meer van te slikken voor hetzelfde effect. Maar veel antidepressiva zijn verslavend, dus abrupt stoppen lukt vaak niet. Professionele hulp om van antidepressiva af te komen, is dus meestal wel nodig.

De hele evidence-based methode slaat bij mij goed aan. Je hoeft je niet zomaar over te geven aan een behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat dit gewoon het beste werkt.
- Yannick
Stop net als Yannick met jouw verslaving.


Abrupt stoppen met antidepressiva: kan dat?

Veel mensen die antidepressiva slikken proberen op eigen houtje te stoppen. Vaak krijgen ze last van ontwenningsverschijnselen. Het gaat dan om lichamelijke klachten, zoals slaapproblemen, hoofdpijn en griepachtige klachten. Maar ook mentaal gezien is abrupt stoppen met antidepressiva geen goed idee. Verdoofde gevoelens en emoties komen weer terug. Slik je al langere tijd antidepressiva? Stop dan niet ineens, maar doe dat in stapjes. Onze professionele begeleiding bij afkicken van antidepressiva helpt je verantwoord afbouwen.


Wij helpen bij elke verslaving

Ben je op zoek naar een afkickkliniek om met antidepressiva te stoppen? Wij helpen je bij het afkicken, bij onze behandelmethode hoef je niet opgenomen te worden in een kliniek. In sommige gevallen is opname wel de beste keuze. Wij kijken met je mee en adviseren je welke behandelmethode het beste op jou aansluit. Bel vandaag nog om een intakegesprek te plannen: 0800 999 999 8

Zet de eerste stap naar jouw verslavingsvrije leven

Je bent nog maar een kleine stap verwijderd van een gezond een verslavingsvrij leven. Tijdens jouw eerste gesprek beantwoorden wij al jouw vragen, daarna beslis je of je door wilt gaan met jouw behandeling.

Jouw behandeling wordt 100% vergoed, je betaalt alleen je eigen risico.