Afkicken hasj

Hoe doe je dat?

Zo nu en dan een joint roken kan geen kwaad. Althans, dat denken veel mensen. Regelmatig gebruik van hasj is echter wel verslavend en het kan moeilijk zijn om er weer mee te stoppen. Ben jij verslaafd? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving. Met ons ambulante behandelprogramma hebben we al veel mensen helpen afkicken van hasj.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de blowtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Waarom is hasj verslavend?

De meeste mensen worden ontspannen en vrolijk van hasj. Deze softdrug is niet lichamelijk verslavend, maar wel geestelijk. Veel mensen gaan steeds meer gebruiken om te ontspannen en gebruiken het ook als slaapmiddel. Bij regelmatig gebruik wordt het steeds moeilijker om te stoppen met blowen.


Ontwenningsverschijnselen van hasj

Wanneer je van hasj gaat afkicken, moet je er rekening mee houden dat je gedurende een aantal dagen last kunt krijgen van ontwenningsverschijnselen als:

  • Zweten
  • Slaapproblemen en nachtmerries
  • Maag-darmproblemen als misselijkheid en verminderde eetlust
  • Psychische klachten als onrust, prikkelbaarheid en nervositeit; ook angst, somberheid, verwardheid en hallucinaties kunnen voorkomen

Hoe kun je afkicken van hasj?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen wanneer je van hasj gaat afkicken. Schrijf op waarom je wilt stoppen en wat de nadelen zijn van blijven blowen. Bedenk wat moeilijke momenten zouden kunnen zijn en wat je dan kunt doen zodat je dan niet weer naar de hasj grijpt, bijvoorbeeld een andere activiteit of hulp van een partner, familielid of vriend(in) inschakelen. Veel mensen vinden afkicken van hasj moeilijk en kiezen daarom voor professionele begeleiding, bijvoorbeeld bij Trubendorffer.


Herstellen van je hasjverslaving bij Trubendorffer

Ben jij verslaafd geraakt en wil je afkicken van hasj? Neem dan contact op met Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Ons ambulante programma volg je op één van onze behandellocaties, terwijl je gewoon thuis blijft wonen. Daar pak je straks immers je verslavingsvrije leven weer op. Je kunt ons bereiken op 0800-999 9998 voor een eerste gesprek.

☎ Bel 0800 - 999 999 8