Ritalin verslavend wat als je verslaafd bent?

Ritalin is een medicijn dat mensen gebruiken bij ADHD en narcolepsie. Omdat je je er beter door kunt concentreren, is het ook populair geworden als drug. Maar kan Ritalin verslavend zijn. Wat kun je doen bij een Ritalin verslaving? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose geeft informatie en biedt een persoonlijk behandelprogramma dat je volgt zonder opname in een kliniek.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel +3108009999998

  • Wij helpen meer dan 1.000 cliënten per jaar
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore (8,7)
  • Behandeling volledig vergoed


Wat is Ritalin?

Ritalin is een medicijn dat gebruikt wordt bij ADHD (aandachtstoornis met hyperactiviteit) en narcolepsie (slaapziekte). De werkzame stof is methylfenidaat, dat verwant is aan amfetamine. Ritalin zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Het is daarom ook populair als recreatieve drug: ruim een kwart van de studenten gebruikt Ritalin zonder doktersrecept. Heel wat mensen zijn mogelijk verslaafd aan Ritalin zonder dat ze het zelf doorhebben.


Is Ritalin verslavend?

Ritalin kan verslavend zijn wanneer je het langdurig gebruikt. Bij mensen die het medicijn op doktersrecept gebruiken, is de kans op een Ritalin verslaving klein. Wel worden patiënten regelmatig gecontroleerd en wordt de medicatie zo mogelijk afgebouwd. Bij gebruik zonder doktersrecept is de kans groter dat je verslaafd raakt aan Ritalin.


Wat kun je doen als je verslaafd bent aan Ritalin?

Ritalin is dus verslavend, vooral wanneer je het als drug gebruikt. Wanneer je merkt dat je niet meer zonder kunt of onrustig wordt bij het idee geen Ritalin te kunnen gebruiken, is de kans groot dat je verslaafd bent aan dit middel. Zoek dan professionele hulp, bijvoorbeeld bij Trubendorffer. Onze behandeling wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering; je betaalt alleen je eigen risico.


Trubendorffer helpt bij Ritalin verslaving

Is Ritalin verslavend? De kans dat Ritalin verslavend is, is het grootst wanneer je het zonder doktersrecept gebruikt. Ben je verslaafd geraakt? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving. Met ons ambulante behandelprogramma kunnen we je helpen herstellen van je verslaving.

☎ Bel +3108009999998