Oxycodon verslaving

bijwerkingen

Artsen schrijven vaak pijnstillers als oxycodon voor na een operatie of bij hevige pijn. Oxycodon is daarnaast ook populair als recreatieve drug. Maar niet iedere gebruiker realiseert zich dat bij oxycodon een verslaving op de loer ligt. Wil je thuis herstellen van je oxycodonverslaving? Meld je dan aan bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je komt voor je behandeling naar één van onze locaties en blijft ondertussen gewoon thuis wonen.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Oxycodon

Er bestaan verschillende soorten pijnstillers. Paracetamol is de eerste keuze bij pijn. Als dat onvoldoende werkt, kun je een ontstekingsremmer zonder steroïden (NSAID) proberen, zoals ibuprofen, naproxen of diclofenac. Artsen kunnen zo nodig nog sterkere pijnstillers (opiaten) voorschrijven, zoals oxycodon en morfine. Opiaten zijn verwant aan heroïne en kunnen bij langer gebruik verslavend zijn.


Risico’s van oxycodon: bijwerkingen

Veel mensen die oxycodon gebruiken, krijgen last van obstipatie. Meestal schrijft een arts daarom ook een laxeermiddel voor als je oxycodon krijgt. Ook andere maag-darmklachten komen regelmatig voor. Andere bijwerkingen van oxycodon zijn:

  • Sufheid en slaperigheid
  • Duizeligheid, vooral als je opstaat
  • Hoofdpijn
  • Droge mond
  • Slaapproblemen
  • Psychische klachten als angst, onrust en somberheid

Risico’s van oxycodon: verslaving

Hoewel oxycodon meestal kortdurend gebruikt wordt, bijvoorbeeld na een operatie, is het vaak makkelijk om een herhaalrecept te krijgen. Ook is oxycodon online en op straat te koop. Wanneer je oxycodon langer dan enkele dagen gebruikt, is het makkelijk om verslaafd te raken door het pijnstillende en euforische effect. Gebruikers van oxycodon die een verslaving ervaren, kunnen meestal niet zonder hulp stoppen met het middel. In dat geval biedt het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer uitkomst.


Trubendorffer helpt bij oxycodonverslaving

Gebruik jij oxycodon en is verslaving een probleem geworden? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Wij zijn een erkende GGZ-instelling met een specialisatie in de verslavingszorg. Met ons ambulante behandelprogramma zijn al veel mensen hersteld van hun verslaving aan medicijnen, waaronder pijnstillers als oxycodon.
☎ Bel 0800 - 999 999 8