Mijn moeder is een alcoholist

hoe herken je dat?

Help, mijn moeder is een alcoholist! Omgaan met een alcoholist als moeder is niet makkelijk. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je een alcoholistische moeder herkent en wat je kunt doen als je denkt “Mijn moeder drinkt teveel”. Je kunt haar bijvoorbeeld wijzen op ons intensieve behandelprogramma, waarmee mensen van hun verslaving herstellen terwijl ze gewoon thuis blijven wonen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Heb ik een alcoholistische moeder?

Komt de gedachte “Mijn moeder is een alcoholist” wel eens bij je op? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Ongeveer 1% van de Nederlandse volwassenen is namelijk alcoholist. Zij drinken zoveel, dat ze er schade van ondervinden aan bijvoorbeeld hun gezondheid en hun relaties. Tegelijkertijd is het verlangen naar de alcohol zo sterk, dat ze niet kunnen stoppen of minderen met drinken.


Mijn moeder drinkt teveel

Omgaan met een alcoholist als moeder is moeilijk. Zorg dus goed voor jezelf. Bij Trubendorffer kunnen we je ondersteuning bieden. Wij behandelen veel mensen die willen herstellen van hun verslaving en realiseren ons maar al te goed wat voor effect drankverslaving op naasten kan hebben.


Mijn moeder is een alcoholist, wat nu?

Drinkt je moeder te veel alcohol en lijden zowel zij als jij daaronder? Je kunt haar wel laten weten dat je je zorgen maakt en wat haar drankgedrag met jou en eventuele andere gezinsleden doet. De medewerkers van Trubendorffer kunnen je helpen om het gesprek aan te gaan op een niet-veroordelende en behulpzame manier. Maar je kunt haar niet dwingen om hulp te zoeken voor haar alcoholverslaving, hoe graag je dat ook wilt.


Trubendorffer helpt bij alcoholproblemen

“Mijn moeder is een alcoholist, wat kan ik doen?” Wil je moeder herstellen van haar drankprobleem? Neem dan contact op met Trubendorffer via 0800-999 9998. Met ons intensieve behandelprogramma zijn al veel mensen blijvend hersteld van hun alcoholverslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8