leven met een alcoholist

tips om goed samen te kunnen leven

Wanneer je partner of ouder verslaafd is aan alcohol, geeft dat problemen in het hele gezin. Trubendorffer legt uit welke trucjes een alcoholist vaak toepast en geeft tips om op een goede manier samen te leven met een alcoholist. Trubendorffer biedt hulp bij verslaving met een thuisprogramma – dus zonder opname in een afkickkliniek.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Leven met een alcoholist

Het is moeilijk om samen te leven met een alcoholistische ouder of partner. De alcoholist weet vaak wel dat hij/zij een probleem heeft en schaamt zich daarvoor. Wanneer de partner of kinderen de alcoholist aanspreken op het drankprobleem, gaat die de discussie meestal uit de weg. Trucjes die een alcoholist daarvoor vaak toepast zijn:

  • Het drankprobleem ontkennen of relativeren
  • Geen verantwoordelijkheid nemen
  • Manipulatie door lief of dreigend gedrag om zijn/haar zin te krijgen
  • Uitstelgedrag

Leven met een alcoholist als partner

Wanneer je partner drankverslaafd is, lijdt jullie relatie eronder. Bijvoorbeeld omdat hij/zij liegt of vaak ziek of afwezig is. Ook kan je partner agressief worden. Blijf te allen tijde goed voor jezelf zorgen en stel duidelijke grenzen. En zoek hulp, want je kan het niet alleen.


Leven met een alcoholistische ouder

Als één of beide ouders een drankverslaving hebben, heeft dat invloed op het hele gezin. Kinderen weten niet altijd precies wat er speelt, maar merken wel de spanningen op. Ook kunnen zij slachtoffer worden van verbale en/of fysieke agressie van de ouder(s). Het is belangrijk dat zij met iemand buiten het gezin kunnen praten; iemand die ze kunnen vertrouwen.


Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose

Leven met een alcoholist is moeilijk. Zoek daarom de juiste hulp, zodat jullie er samen goed uit kunnen komen. Trubendorffer biedt verslavingshulp met een bewezen effectief thuisprogramma. Bel ons vandaag nog voor een eerste oriënterend gesprek om te kijken wat we voor jullie kunnen betekenen. Je bereikt ons via telefoonnummer 0800-999 9998.
☎ Bel 0800 - 999 999 8