Alcoholtester

doe de test

Jaarlijks gebeuren er honderdduizenden verkeersongelukken waarbij alcohol een rol speelt. Je kunt voorkomen dat je met te veel alcohol op gaat rijden door zelf je alcoholgehalte te meten met een alcoholtester. Drink je regelmatig te veel? Dan kunnen we je helpen stoppen met drinken bij Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose. Je blijft gewoon thuis wonen en komt regelmatig naar één van onze behandellocaties voor intensieve begeleiding.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Waarom een alcoholtester kopen?

Je kunt zelf een alcoholtester kopen en besluiten om niet aan het verkeer deel te nemen als je nog te veel alcohol in je lichaam hebt. Zo voorkom je een hoop ellende. Alcohol heeft het volgende effect op je lichaam, waardoor je rijvaardigheid vermindert:

  • Tragere reactiesnelheid
  • Slaperigheid en sufheid
  • Slechter beoordelingsvermogen
  • Slechtere motoriek
  • Wazig zien, versmalling van je blikveld en verstoorde kleurwaarneming

Hoe werkt een alcoholtester?

De meest gebruikte alcoholtester is een alcohol blaastest. Je blaast via een mondstukje in een apparaat, dat meet hoeveel alcohol er in je adem zit. Je alcoholgehalte kan ook in je bloed gemeten worden. Het maximaal toegestane alcoholpromillage bij de alcohol blaastest is 0,5‰ (0,2‰ voor beginnende bestuurders). Een hoger promillage is strafbaar met een boete, rijbewijsontzegging en/of gevangenisstraf.


Alcoholverslaving

Wanneer je regelmatig te veel alcohol drinkt, kun je verslaafd raken. Je kunt niet meer zonder, ook al wil je wel stoppen. De alcohol beïnvloedt steeds meer aspecten van je leven. Je lichamelijke en psychische gezondheid verslechteren. Je relaties met je partner, familie en vrienden lijden onder je drankgebruik, evenals je werk en/of studie. Ook kan een alcoholverslaving tot financiële problemen leiden.


Trubendorffer helpt je herstellen van je alcoholverslaving

Wijst je alcoholtester regelmatig een te hoog promillage aan? En lukt het je niet om zelf te stoppen? Meld je dan aan voor een eerste gesprek bij Trubendorffer via telefoonnummer 0800-999 9998. Wij kunnen je advies geven over de beste manier om van je drankverslaving te herstellen.
☎ Bel 0800 - 999 999 8