Drankprobleem

Heb ik een drankprobleem?

Alcohol drinken wordt gezien als iets heel normaals. Toch is alcohol een middel waar veel mensen verslaafd aan raken. Drink jij meer dan je eigenlijk zou willen en ben je bang dat je een drankprobleem hebt? Schaam je er niet voor, maar neem contact met ons op. Wij kunnen je advies geven en je helpen om van je drankprobleem af te komen.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)


Drankprobleem herkennen

Drink je meer dan 1 à 2 glazen alcohol per dag en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol, dan drink je teveel. Ook de volgende punten kunnen erop wijzen dat je een drankprobleem hebt.

Symptomen drankprobleem:
● Meer drinken dan voorgaande periodes
● Meer alcohol nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
● Liegen over uw alcoholgebruik
● Verminderde interesse in sociaal contact


Alcohol test

Je kunt ook deze test doen om erachter te komen of het drinken van alcohol een probleem is geworden. Blijkt uit de test dat je geen alcoholist bent, maar heb je voor je gevoel toch een drankprobleem? Ook dan kun je contact met ons opnemen. Alcoholverslaving is een lastig probleem, maar met de juiste hulp kom je er vanaf.


Drankprobleem oplossen

Bij een alcoholverslaving denk je al snel aan mensen die niet meer functioneren en fysieke afhankelijkheid. Toch kun je verslaafd zijn aan alcohol zonder dat het opvalt. Of zonder dat je het zelf doorhebt. Het drinken van alcohol is nou eenmaal sociaal geaccepteerd. Het is daarom belangrijk zelf kritisch je eigen alcoholgebruik onder de loep te nemen. Zeker als je verslavingsgevoelig bent.


Hulp bij drankprobleem

Ben je verslaafd aan alcohol of gaat het die kant op? Neem dan contact met ons op. Wij bieden ambulante zorg, zodat je gewoon thuis kunt blijven wonen en door kunt gaan met je dagelijkse leven. Wij bieden ook hulp als niet jij, maar iemand in je omgeving een drankprobleem heeft of ontwikkelt.

Trubendorffer heeft jarenlange ervaring in hulp bij alcoholverslaving. Wat wij voor je kunnen betekenen, kun je in onze werkwijze voor de behandeling van alcoholisme lezen.

Bel ons voor een intake: 0800-999 999 8. Onze Intake Office is telefonisch bereikbaar van 7 u tot 22 u. Ook buiten deze uren kun je contact met ons opnemen. Je krijgt dan een antwoordbandje te horen waar je jouw gegevens achter kunt laten. Wij bellen je dan zo snel mogelijk terug. 

☎ Bel 0800 - 999 999 8