Lichamelijke symptomen depressie

Dit kan je merken

Bij een depressie denken veel mensen aan de kenmerken op emotioneel gebied, zoals somberheid en gebrek aan plezier. Maar ook lichamelijke symptomen van depressie komen veel voor. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit welke lichamelijke symptomen je bij een depressie kunt ervaren. Heb je behalve een depressie ook een verslaving? Herstel hiervan in je eigen woonomgeving met ons intensieve behandelprogramma.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Lichamelijke symptomen van depressie

Depressie heeft invloed op je hele leven. De hoofdkenmerken van een depressie zijn somberheid, interesseverlies en niet kunnen genieten. Ook schuldgevoelens en mentale problemen, zoals concentratieproblemen, komen veel voor. Veel voorkomende lichamelijke symptomen bij depressie zijn vermoeidheid en gebrek
aan energie, slaapproblemen, veranderde eetlust met daardoor gewichtstoename of -verlies. Ook pijn kan voorkomen of verergeren bij depressie.


Verslaving en depressie

Depressie en verslaving komen veel samen voor. Je kunt bijvoorbeeld verslavende middelen als alcohol gaan misbruiken om je beter te voelen. Lichamelijke symptomen van een depressie kunnen ook op een verslaving wijzen. Zo zijn vermoeidheid, gewichtsveranderingen en slaapproblemen kenmerken die niet alleen bij depressie voorkomen, maar ook bij verslaving aan
bijvoorbeeld alcohol of drugs.


Behandeling van depressie en verslaving

Heb jij een verslaving en daarnaast ook een psychische aandoening, zoals een depressie? Dat noemen we een dubbele diagnose. Je kunt bij Trubendorffer terecht voor een effectief behandelprogramma, dat je online of op een van onze behandellocaties volgt terwijl je thuis woont. Met een combinatie van cognitieve gedragstherapie, persoonlijke begeleiding, abstinentie (geheelonthouding) en lotgenotencontact hebben we al veel mensen blijvend helpen herstellen.


Dubbele diagnose? Trubendorffer helpt

De emotionele en lichamelijke symptomen van een depressie kunnen tot verslaving leiden, maar andersom kan ook. Bij Trubendorffer helpen we je herstellen van beide aandoeningen terwijl je thuis woont. Wil je meer weten of je aanmelden? Bel ons dan op 0800-999 9998 en kies voor een leven dat niet meer beheerst wordt door psychische problemen.

☎ Bel 0800 - 999 999 8