Zware depressie symptomen

Wij helpen je

Depressie is een ernstige aandoening die gepaard kan gaan met verslaving. Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe je een ernstige depressie aan de symptomen kunt herkennen en wat bij een zware depressie symptomen zijn waar je extra op moet letten. Voor de behandeling van zowel depressie als verslaving kun je bij Trubendorffer terecht, want wij zijn gespecialiseerd in verslavingshulp voor mensen met een dubbele diagnose.

➤ Plan jouw intake ☎ Bel 0800 - 999 999 8

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Zware depressie: symptomen

Veel mensen denken bij een depressie aan somberheid, maar ook verlies in interesse en nergens meer plezier aan beleven zijn symptomen van een depressie. Bij een zware depressie zijn ook andere symptomen aanwezig, zoals:

  • Vermoeidheid
  • Prikkelbaarheid
  • Concentratiestoornissen
  • Slaapproblemen
  • Gewichtsverandering
  • Gebrek aan initiatief

Wat zijn bij een ernstige depressie symptomen om extra op te letten?

Heb je een zware depressie met symptomen van suïcidaliteit, zoals gedachten aan zelfmoord of zelfs al zelfmoordplannen? Daar hoef je je niet voor te schamen. Maar schakel wel direct hulp in. Neem contact op met je huisarts of bel (eventueel anoniem) met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via telefoonnummer 0800 0113 (gratis, 24 uur per dag). Heb je behalve een zware depressie symptomen van een verslaving? Neem dan contact op met Trubendorffer voor hulp.


Depressie en verslaving

Depressie kan een verslaving veroorzaken, maar omgekeerd kan een verslaving er ook voor zorgen dat je depressief wordt. Als je zowel een depressie als een verslaving hebt, noemen we dat een dubbele diagnose. Om hiervan te herstellen, staan de ervaren medewerkers van Trubendorffer voor je klaar. Je volgt ons behandelprogramma online of op een van onze behandellocaties, maar woont gewoon thuis.


Trubendorffer biedt hulp bij dubbele diagnose

Heb jij bij een zware depressie symptomen van een verslaving en wil je van beide aandoeningen herstellen? Bel dan 0800-999 9998 voor een oriënterend gesprek bij Trubendorffer. Met ons effectieve behandelprogramma herstel je terwijl je thuis woont.

☎ Bel 0800 - 999 999 8