Lichaamsgeur alcoholist

Dit moet je weten

Nederland telt ruim 80.000 alcoholisten. Kun je aan de lichaamsgeur een alcoholist herkennen en zo ja, hoe ruikt een alcoholist? Trubendorffer – Hulp bij verslaving en dubbele diagnose legt uit hoe een alcoholist ruikt en hoe de zure lichaamsgeur door alcohol ontstaat. Heb jij een drankprobleem? Met ons intensieve behandelprogramma herstel je in je eigen woonomgeving van je alcoholverslaving.

➤ Plan jouw intake ➤ Doe de alcoholtest

  • Al 4000+ mensen gingen je voor
  • Zeer hoge cliënten tevredenheidsscore op ZorgkaartNederland (9,2)
  • Behandeling volledig vergoed (m.u.v. eigen risico)

Wat is een alcoholist?

Zo nu en dan een drankje drinken is in principe geen probleem. Maar verlang je sterk naar alcohol en lukt het je niet om te minderen, ook al ondervind je schade door je drankgebruik? Dan ben je mogelijk een alcoholist. Alcoholverslaving ontstaat vaak geleidelijk, maar met de juiste hulp kun je er vanaf komen.


Hoe herken je de lichaamsgeur van een alcoholist?

Hoe ruikt een alcoholist? Vaak denken mensen aan een ongewassen persoon met een zure lichaamsgeur. De zure lichaamsgeur die je na alcohol drinken kunt ruiken, komt doordat je een deel van de alcohol uitzweet. De zure lichaamsgeur kan ook ontstaan door een slechte hygiëne. Maar zolang het alcoholmisbruik verborgen wordt, hoef je aan de lichaamsgeur van een alcoholist niet per se iets te merken.


Alcoholverslaving

Wanneer je veel en/of vaak alcohol drinkt, bestaat de kans dat je verslaafd raakt. Daar kunnen je gezondheid en relaties onder lijden. Ook financiële problemen komen regelmatig voor door alcoholmisbruik. Zelf stoppen als je verslaafd bent, is vaak moeilijk. De betrokken professionals van Trubendorffer helpen je graag.


Stoppen met alcohol? Trubendorffer helpt

Heb jij de lichaamsgeur van een alcoholist en wil je stoppen met alcohol? Bel dan 0800-999 9998 voor een eerste gesprek bij Trubendorffer. Ons intensieve behandelprogramma volg je online of op een van onze behandellocaties. Je woont thuis, zodat je alles wat je leert meteen toe kunt passen. Zo overkom je moeilijkheden en bouw je een leven op dat niet in het teken staat van je verslaving.

☎ Bel 0800 - 999 999 8